FOTO  Katarina Herceg nakon ponovljenog glasovanja izabrana za zamjenicu predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

Katarina Herceg, studentski zbor, izbori

Budući da je izbor zamjenika Predsjednika Zbora u prethodna tri kruga bio izjednačen, članovi Predsjedništva Studentskog zbora ponovno su pristupili glasovanju. Za zamjenika predsjednice natjecala su se dva kandidata: Marko Džoić (FPMOZ) i Katarina Herceg (FZS). Javnim glasovanjem, voljom većine (11:9 glasova) odlučeno je da je nova/stara zamjenica Predsjednice Studentskog zbora Katarina Herceg.

Katarina Herceg dugogodišnja je predsjednica SZ Fakulteta zdravstvenih studija, dobitnica rektorove i dekanove nagrade za izniman akademski uspjeh, jedna je od osnivača Udruge studenata Fakulteta zdravstvenih studija. U studentskom aktivizmu kroz rad Zbora punopravna je članica Senata i činila je povjerenstvo za dobivenu akreditaciju Sveučilišta u Mostaru.

Svojim angažmanom kao zamjenica potrudit će se u novoj akademskoj godini uključiti što veći broj studenata u projekte koje Studentski zbor priprema u cilju povećane proaktivnosti, pojačati napore k podizanju studentskog standarda, približiti studentima smisao, postojanje i djelovanje Zbora, uspostaviti još bolju komunikaciju s podružnicama i ojačati međunarodnu suradnju uz maksimalnu transparentnost i otvorenost.
Današnjim izborom Studentski zbor nastavlja programske aktivnosti planirane za tekuću akademsku godinu. Prva radna sjednica novog saziva Predsjedništva planirana je za idući tjedan, a o svim novostima, aktivnostima i planiranim projektima trudit ćemo se i dalje pravodobno obavještavati javnost