FOTO  IPG Mostar: Svečani božićni domjenak i velika humanitarna akcija

ipg

...u Mostaru održan je sedmi Svečani božićni domjenak i velika humanitarna akcija pod nazivom "IPG zvjezdice vraćaju osmjehe!" Kao što su i sami učenici naglasili, ove godine postali su zvjezdice koje vraćaju osmjehe. Zahvaljujući udruženim snagama uprave, profesora, roditelja i učenika škole, uz bogat program i delicije koje su se našle na blagdanskom stolu ispraćena je 2014. godina. Humanitarnom akcijom, prikupljenim paketićima te bogatom tombolom vraćen je osmijeh na lice onim najpotrebitijima.

Nazočne su govorom pozdravili suvlasnik škole Tomislav Krstičević te ravnateljica Dragana Moro.

„Zahvaljujući beskrajno velikom srcu i vjeri u bolje sutra nadamo se da smo našim prijateljima iz OŠ za djecu s posebnim potrebama u Mostaru nacrtali osmjeh koji će ih pratiti u novoj godini, odjećom i igračkama obradovali smo štićenike Centra za djecu bez roditeljske skrbi "Egipatsko selo", a vjerujemo da će ruka dobrote naših učenika pomoći u brzom ozdravljenju petnaestogodišnjeg dječaka Slavena Miličevića."- priopćili su iz Internacionalne privatne gimnazije.
U sklopu programa izvedena je kratka predstava „Mica ubica" za koju je učenike pripremala profesorica hrvatskog jezika Josipa Barbarić. Nakon predstave na scenu je nastupio zbor pod ravnanjem profesora Igora Šarića. Zbor je izveo 3 pjesme:"When the saints go marching in","Ruža crvena" te "Tiha noć". .

Poslije programa, roditelji i učenici su bili upućeni ka školskim prostorijama unutar kojih su se mogli poslužiti raznim delicijama te uživati uz live glazbu.
Vrijedi istaknuti da su dan poslije,20.prosinca učenici IPG-a u sklopu akcije "IPG zvjezdice vraćaju osmjehe!" darivali Starački dom u Mostaru i Egipatsko selo .

D.M/HERCEGOVINA.info