FOTO/VIDEO  FPMOZ: Svečano otvorena 3. međunarodna znanstvena konferencija Pedagogija, obrazovanje i nastava

Konferencija mostar
Organizator konferencije je Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i na njoj će uzeti učešća preko 100 izlagača iz svih dijelova svijeta.

Na početku svečanosti prigodnim riječima dobrodošlice nazočne je pozdravio domaćin prof.dr.sc.Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prigodnim govorom, te je istakao:

"U jednoj svojoj pjesmi fra Vendelin Karačić, parafraziram, govori o tome kako zagledan u vrt čudi se kako to da sve ono što je divlje, samoniklo i nepotrebno buja i raste i kad se oko njega ne trudimo pa čak i unatoč našem trudu da to spriječimo, a sve ono dobro, plemenito i korisno traži mnogo rada, truda i znoja, neprestanu brigu i skrb i opet jedva da uspijeva. I zagledan tako zatečen nad tim proturječjem ne može prestati  čuditi se, a onda veli fra Vendelin: pogledam u vlastito srce i prestanem se čuditi. Dragi prijatelji uistinu je tako, svijet oko nas: ulica i mediji odgajaju podilazeći i nudeći zabavu i laka rješenja, uživanje u dokolici nudeći privid dostupnosti svega bez obzira na uloženi trud, rad i znanje. Svi mi znamo da je to iluzija jer sve što je dobro i vrijedno postiže se radom, odricanjem, aktivnom usmjerenošću prema ciljevima i podvrgavanjem vlastitoga ponašanja ostvarenju istih. Samo uporni i vrijedni uspijevaju. U moru ponuda naša ne može biti atraktivna kao neke koje nude iluziju osobnog i društvenog uspjeha, ali zato može biti spasonosna kako za društvo tako i za pojedinca".

Nakon dekana riječ je dobila i Rektorica mostarskog Sveučilišta prof. dr. Ljerka Ostojić, koja je govorila o važnosti obrazovanja, te zažleljela uspješan rad svim sudionicima konferencije.

Čast da otvori konferenciju pripala je zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjani Krišto.

Program je vodila Maja Lasić, a studentice glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru sve su uljepšale sa dvije glazbene numere.

3. međunarodna znanstvena konferencija "Pedagogija, obrazovanje i nastava" traje od 21. do 22. listopada.

Sve fotografije u GALERIJI