FOTO  FPMOZ: Promovirano 510 diplomanta

FPMOZ, Sveučilište u Mostaru, Ljerka Ostojić, prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, promocija nečega

U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru održana je svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

GALERIJA SLIKA

Na samoj promociji su dodijeljeno 510 diploma: 175 magistara struke, 302 prvostupnika, 23 profesora, 4 nastavnika i 6 trenera.

Prigodni govor na ovom iznimnom akademskom događaju nazočnima je uputio dekan fakulteta Mario Vasilj te rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

"Danas će biti veselo i tako treba biti. Imamo što slaviti. Vi, Fakultet i naše društvo, koje je bogatije, snažnije za Vas i Vašu osposobljenost. Jedna mudrost nas upozorava: Prestanite razmišljati o svojim granicama, počnite otkrivati svoje mogućnosti. Kao što to vrijedi za pojedinca isto tako vrijedi i za društvo u cjelini. Potreban je novi poticaj. Novi zamah. Vi, mladi, obrazovani ljudi ste ta nova snaga, nova energija koja može potaknuti uspavani narodni genij.

Mi kao pojedinci, ali i društvo u cjelini, moramo stalno učiti, moramo se otvoriti novim mogućnostima, istraživati nove putove. Veliki slikar dvadesetog stoljeća Pablo Picasso jedne prigode je rekao: Tko želi nešto naučiti naći će način; tko ne želi naći će izgovor. Vi ste svjedoci istine koja se krije u ovim riječima. Znali ste svoj cilj , uložili ste veliki trud, niste odustajali i danas ovdje svi zajedno s Vama slavimo." kazao je dekan Mario Vasilj u svom govoru.

Kako je bilo na samoj promociji pogledajte u galeriji slika.

GALERIJA SLIKA



HERCEGOVINA.info