Državni lopov u Narodnom pozorištu Mostar

np mostar, predstava, Državni lopov
...u petak, 3. lipnja u 20 sati na Velikoj sceni bit će odigrana odlična komedija "Državni lopov" Fadila Hadžića. Produkciju predstave potpisuju trojica poznatih bh. glumaca: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Osim u bh. gradovima, predstavu su s velikim uspjehom do sada izvodili i na turnejama u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj, Švedskoj. Mnogi će se u ovoj predstavi prepoznati, a ako ne prepoznate sebe, sigurni smo da ćete prepoznati nekoga bliskog sebi.

Priča je to o dvojici zatvorenika koje je sudbina dovela u istu ćeliju. Jedan od njih je Marko, državni lopov: on je nekadašnji, ali i budući političar. Drugi je Kiki, sitni lopov, ženidbena varalica. Njih dvojica imaju nešto zajedničko - Veroniku, ženu koja je prevarila obojicu i koja ih je smjestila u zatvor a da toga nisu ni svjesni. Naravno, tu je i zatvorski čuvar Jozo! Zatvor i ljudi koji nemaju skoro ništa zajedničko tako postaju priča o nama samima...

U predstavi igraju Nusmir Muharemović (Kiki), Irfan Kasumović (Marko) i Mirza Mušija (Jozo, čuvar zatvora, glumac).

Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente i umirovljenike 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.