FOTO  Donacije Ustanovi Dječiji vrtići Mostar: Oprema i igračke na poklon!

dječiji vrtići, Mostar, donacija

Donaciju u vidu strunjača, didaktičkog materijala, igračaka i slikovnica, ukupne vrijednosti 1500 KM, uručila je Dženita Livnjak, Šef filijale Mikrofina u Mostaru.
„Svima nama u Mikrofinu je stalo da što više uložimo u svoju zajednicu, a pri tome posebno mislim na projekte koji su usmjereni na djecu, odnosno njihov razvoj i dobrobit. Kako je naš cilj da olakšamo proces učenja i kreativnog razvoja, tako je i prirodno da najveći broj naših donacija odlazi na obrazovanje i rad s djecom. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da pomognemo mostarskim vrtićima i danas smo uživali u druženju s mališanima iz Dječijeg vrtića Radobolja," izjavila je Dženita Livnjak.

U javnoj ustanovi Dječiji vrtići Mostar svakodnevno boravi 430 mališana, raspoređenih u 5 vrtićkih jedinica: Radobolja, Kuća od kamena, Sunce, Zvončić i Mrvica.

„Donacija Mikrofina je značajna ne samo po materijalnom daru, koji nam je uistinu dragocjen, već još i više po osjećaju da dio društvene zajednice brine i o odgojnim ustanovama. Za svaku pohvalu je svijest ove tvrtke koja je u svoje redovite poslovne aktivnosti uvrstila i pomoć ustanovama i institucijama koje se bave odgojem, obrazovanjem, socijalnom problematikom. Ostaje nam samo nada i želja da će i druge tvrtke slijediti primjer Mikrofina i iskreno smo zahvalni na uručenoj donaciji," izjavila je ravnateljica vrtića Danijela Kegelj.

Svjesni važnosti ranog razvoja za budući uspjeh djece, u Mikrofinu su prije nekoliko godina pokrenuli ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola i vrtića neophodnim namještajem i opremom: donirane su kompletne biblioteke, laboratorijski instrumenti i didaktička sredstva, učionički namještaj, dječiji krevetići za obdaništa i ostala neophodna sredstva za rad. Svoje donatorske aktivnosti Mikrofin je proširio na dječije ambulante, domove za nezbrinutu djecu, dječije biblioteke i pozorišta.