Čović i Bošnjak razgovarali s članovima Općinskog stožera HVO Mostar

HVO, Rade Bošnjak, Dragan Čović, HDZ BiH, Borjana Krišto

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović i dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak razgovarali su u srijedu, 11. kolovoza 2010. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru s članovima Općinskog stožera HVO Mostar i ratnim zapovjednicima bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991/1992. godina.

Na sastanku je bilo riječi o uključenju u rad HDZ BiH dragovoljačke strukture u Domovinskom ratu i položaju pripadnika HVO u Federaciji BiH i BiH u kontekstu ostvarivanja prava. Ponovno je upućen poziv braniteljskoj populaciji za izlazak na predstojeće Opće izbore 2010. te da svoj glas daju HDZ BiH, koji je stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH, kako bi poslije predstojećih izbora s bolje pozicije u vlasti izborili i zaštitili prava branitelja.

Članovi Općinskog stožera HVO-a te ratni zapovjednici bojni i samostalnih satnija  ponovno su istaknuli  kako će na predstojećim izborima dati potporu HDZ-u BiH. "Svi smo mi ponikli iz HDZ BiH te smo neupitni dio naše vodeće i stožerne hrvatske političke stranke u BiH. Stoga imamo obvezu pridonositi ostvarenju njezina pobjedničkog izbornog cilja", zajedničko je stajalište članova Općinskog stožera HVO-a Mostar i ratnih zapovjednika bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991/1992. godina.

Članovi Općinskog stožera HVO-a Mostar i ratnih zapovjednika bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991/1992. godina izrazili su potporu kandidatkinji HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjani Krišto.