Ante Kvesić: Zdravstvo se ne može samo financirati

skb mostar
...zbog duga većeg od stotinu milijuna maraka, situacija u toj zdravstvenoj ustanovi lagano se normalizira, međutim, po riječima ravnatelja SKB Mostar Ante Kvesića, time nije riješen problem mostarske bolnice.

"Formalno je situacija normalizirana, ali mi i dalje imamo isti problem. Naš problem nije bila blokada računa, to je bio samo dodatni šamar, problem je kronični nedostatak novca, što je problem koji ne opterećuje samo nas, već cjelokupno zdravstvo u Bosni i Hercegovini", kazao je za Kvesić.

Po njegovim riječima, zdravstvu za normalno funkcioniranje nedostaje 20 posto novca zbog čega se godinama akumuliraju dugovi i to je nešto čime se moraju "pozabaviti" vlasti na svim razinama.

"Zdravstvo se ne može samo financirati i to se konačno mora kazati. Pustili su nas dvadeset godina, ali dalje više ne može i netko mora preuzeti odgovornost", istaknuo je Kvesić.

Na nedavnoj sjednici Doma naroda Federacije BiH zastupnici su usvojili niz zaključaka kojima potiču i zadužuju Vladu Federacije BiH da pokrene rješavanje problema u zdravstvo i to je, po Kvesićevim riječima, ohrabrujući signal.

"Ti zaključci usvojeni su jednoglasno. Ne znam je li ikada na parlamentu bila i jedna druga tema oko koje su se sve političke grupacije složile. Znači da su shvatili težinu situacije i za nadati je se da će se konačno naći sustavno rješenje koje će omogućiti normalno funkcioniranje zdravstvenih ustanova na zadovoljstvo pacijenata, ali i zaposlenika tih ustanova", zaključio je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić.

Fena