Iako nema cijene, mostarski hotel nitko ne želi kupiti

Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, prodaja, nekretnine, HAZU, Mostar, hotel, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, prodaja, pokušaj, Hotel Ero, Hotel Ero, Vlada HNŽ, kupovina, Mostar, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, djelatnici , Vlada HNŽ, Hotel Ero, Federalni premijer Novalić , Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Hotel Ero, Hotel Ero, novi dom , Vlada HNŽ, Hotel Ero
Strani investitori koji su bili zainteresirani za kupnju jednog od najpoznatijih mostarskih hotela koji je u vlasništvu Federalnog Zavoda MIO su odustali te se čekaju novi.

Kako navode iz Federalnog zavoda MIO, hotel trenutačno nema cijene. "Prodaja mostarskog hotela 'Ero' se vrši putem izravne nagodbe.

Što znači da ponuđač može ponuditi bilo koju cijenu, nakon čega Upravni odbor Zavoda MIO donosi odluku prihvaća li ponuđenu cijenu. Ako Upravni odbor zavoda istu prihvati, tada je o toj istoj cijeni potrebna suglasnost Vlade Federacije BiH da bi se hotel prodao", navodi glasnogovornik Federalnog zavoda MIO Tomislav Kvesić. Valja spomenuti kako je Federalni Zavod MIO prodajom objekata koji su mu u vlasništvu planirao uprihodovati oko 36 milijuna KM.

Ključni objekti u tom kontekstu su hotel 'Ero' i dom umirovljenika Nedžarići u Sarajevu. Za razliku od hotela 'Ero', za Nedžariće nije još riješena potrebna dokumentacija neophodna da bi se objekt mogao staviti na prodaju. Iz Federalnog zavoda MIO naglašavaju kako će i u sljedećem razdoblju nastojati prodati spomenute objekte. Inače, federalna Vlada dala je na posljednjoj sjednici suglasnost za prodaju nekretnine u vlasništvu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Ljubuškom, Ulica Ante Starčevića bb, površine 69,60 m2, po cijeni od 40.000 KM. Direktor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje ovlašten je s kupcem, odabranim u postupku neposredne pogodbe, zaključiti kupoprodajni ugovor.

vecernji list