Najmanje čekanje na prijelazima Unka i Gabela Polje, na Doljanima kolone vozila

BIH, Hrvatska, granica, eu, granična policija, Terenski ured jug, granica, gužva, čekanje, carina, slovakinja, seks, granica, granična policija, šverc, granica, rampa, BIH, Hrvatska, Gorivo, lažne putovnice, granica, Klek, Grude, šverc, roba, granica, schengen, Neretva, schengen, granica, granica, čekanje, Gabela, unka, Makarska, šverc, mrtvac, granica, BIH, Europska unija, Metković, granična policija, BIH, granica, gužva, prosvjednici, Gabela polje, GP Doljani, blokada Doljana, Doljani, Hrvatska zemlja, granica, BIH, granica, granica između Hrvatske i BiH, Gabela, Metković, granica, granični policajac, granični prijelaz doljani, granični prijelazi, granični prijelaz, izdavanje viza, granični prijelaz doljani, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje, stanje na putevima, stanj
...otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Međugorje. Radi kraćeg zadržavanja vozila na MGP Doljani, Granična policija BiH u suradnji s Upravom za granice MUP-a Republike Hrvatske, po potrebi formira dvije trake za promet vozila , a s Policijskom upravom Čapljina MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije vrši preusmjeravanje vozila na druge međunarodne granične prijelaze, u blizini MGP Doljani.

I ove godine granični prijelaz Unka do 30. rujna prekategoriran je u međunarodni granični prijelaz za promet svih vozila, izuzev autobusa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Granična policija BiH apelira na građane da namjeravani prelazak granice prema moru ili u kontra pravcu osim na MGP Doljani realiziraju na međunarodnim graničnim prijelazima Unka i Gabela polje, kao i drugim prijelazima na jugu BiH - Bijača, Crveni grm i Orahovlje i time izbjegnu duže zadržavanje na graničnom prijelazu.

Prijelazi Unka i Gabela polje su s manjom frekvencijom prometa vozila i putnika, a samo su nekoliko kilometara udaljeni od Doljana.

Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu BiH.

FENA