Uz 33 obljetnicu Gospina ukazanja u Međugorju

Međugorje, čuda, Gospa, obljetnica, Gospa, Međugorje

Sutradan, 25. lipnja, opet su doživjeli ukazanje i taj dan slavi se kao godišnjica. Deseci tisuća hodočasnika iz cijelog svijeta proslavit će ga u molitvama i zavjetima. Među tridesetak milijuna hodočasnika koji su posjetili Međugorje čak je 600 onih koji su čudesno ozdravili, a za koje medicina nema objašnjenje. Tisuće je onih koji su se obratili, dogodile su se stotine raznih čuda, javlja medjugorje-info.com.

Vidioci tvrde da je gospa prorekla i samostalnost Hrvatske, koja se dogodila točno 10 godina nakon ukazanja na brdu u međugorskom zaseoku Bijakovići.

Gospina ukazanja, prema tvrdnjama vidjelaca, traju u međugorskoj župi još i danas.

Privlače mnoštvo hodočasnika sa svih strana svijeta. Od njih šestero: Marije, Vicke, Mirjane, Ivanke, Ivana i Jakova ovaj potonji Jakov Čolo ima ukazanje jedanput godišnje i to na Božić. Jakov je imao samo deset godina kad su počela Gospina  ukazanja koja je svakodnevno imao do 12. rujna 1998. Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Hodočasnicima o svom susretu s Gospom kroz ove  gotovo 33. godine vidjelac Jakov kaže:

Prve riječi koje kažem hodočasnicima na susretima u Međugorju to su riječi zahvale. Moramo zahvaliti Bogu na svim njegovim darovima i milostima i što Dopušta Gospi da toliko bude ovdje s nama. Ako svatko od vas posluša Gospine riječi kad ona kaže:“ Draga djeco otvorite vaša srca prema meni.“ Onda će svatko u svom srcu moći  razumjeti zašto Gospa dolazi. Razumjet ćemo da je Gospa naša  Majka, Majka sviju  nas.Majka  koja vodi svoju djecu,koja želi dobro svojoj djeci, koja želi dovesti svoju djecu do radosti,do mira,do spasenja…. Drugi razlog zbog čega  Gospa ovdje dolazi toliko vremena  je da bi nas dovela do Isusa Krista.Kad su počela ukazanja u Međugorju ja sam imao deset godina. Bio sam najmlađi od nas vidjelaca. Moj život je bio život normalnog djeteta.

Takva je bila i moja vjera. Vjera jedenog djeteta. Zasigurno da jedno dijete od deset godina zasigurno nema veliko iskustvo vjere. Sjećam se molitve u obitelji. I sve se promjenilo 25.06.1981.godine. Mogu sada reći da je to bio najljepši dan u mom životu. To je dan kad mi je Bog dao ovu veliku milost,ovaj veliki dar. Prvi put kad sam kleknuo pred Gospom osjetio prvi put u životu iskusio veliku radost i mir. Bio je to trenutak kad sam Gospu prihvatio kao svoju majku i zavolio je kao svoju majku. Uvijek govorim da sam počeo živjeti u desetoj godini i da je to ukazanje za moj život bilo nešto posebno. Cijelu godinu pripremam se u molitvi za Gospin dolazak na Božić. Važno je početi, jer kad nekog volimo, tada za njega uvijek možemo naći vremena.  Ljudi pitaju zašto ukazanja traju toliko dugo, zašto tolike poruke, zašto, zašto…

Ja mislim da Bogu trebamo hvala. Mi još ne možemo shvatiti koliko nam je milosti darovano. Siguran sam, kad bismo svi otvorili svoja srca, razumjeli bismo zašto Gospa dolazi. Ona ovamo dolazi radi nas jer nas voli i, kako sam već kazao, da nas  sve nas hoće dovesti do Isusa Krista. Gospine su poruke put do Isusa. Hodočasnici dolaze u Međugorje s puno pitanja. Na neka mi ne možemo odgovoriti, ali Gospa uvijek kaže: molite i dobit ćete sve odgovore „ naglašava vidjelac Jakov Čolo za medjugorje-info.com.