FOTO  Održana izložba slika Ivane Ćavar u Međugorju

Ivana Ćavar , Izložba, Međugorje
Izloženi opus slika sakralne tematike pod nazivom Svijetlost u Svetom sastojao se od trideset ulja na platnu.

Ivana Ćavar održala je dosta samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Francuskoj, ali ovo je njena prva izložba sakralnih motiva u Međugorju. Izložba je bila dobro posjećena, a večer je zvucima violine upotpunila Barbara Bubalo, učenica četvrtog razreda Glazbene škole Široki Brijeg.

Dobrodošlicu posjetiteljima poželjela je Sabrina Čović Radojičić koja vodi kuću Sakramento. Dodala je kako se apsulutno zaljubila u Ivanine slike i istaknula kako se kroz druženje stvorilo jedno jako lijepo prijateljstvo.

Zatim se prof. Stanko Špoljarić osvrnuo na rad se Ivane Ćavar.

„Ivana istinskim kreativnim žarom, zanosom, predanjem, dubokim razumijevanjem tema nudi opus koji je osebujan, koji je suptilan, koji je diskretno emotivan, ali je motiviran na pravi način dubokim razumijevanjem tih motiva počevši od monografije koja nju zaokuplja. Osjetim jedno pulsiranje oblika i zapravo slike koje žive u svjetlosti. Svjetlo je nemjerljivo, to svjetlo u tom svom kretanju tih silnica i u tom uzdizanju boje, u tom zapravo letu oblika stvara ona stanja i situacije gdje ono duhovno dobiva stalnu mjeru udubljivanja, propitkivanja, propitkivanja koje ima čvrste i jake temelje."

Nakon što je prof. Špoljarić otvorio izložbu umjetnica se zahvalila Sabrini na gostoprimstvu i na široko otvorenim vratima centra, te Stanku Špoljariću na riječima i okupljenima na dolasku.

maranatha-medjugorje.info