HGSS-ovci aktivno sudjelovali na 24. molitvenom festivalu u Međugorju

... da je starija ženska osoba na Brdu ukazanja, pri padu, zadobila ozljede glave sa obilnim krvarenjem. Od djelatnika Doma zdravlja Čitluk zatražena je pomoć u vidu transporta unesrećene zbog nemogućnosti samostalnog kretanja.

Sedam članova sekcije HGSS-a Čitluk-Međugorje odmah se, nakon 20-tak minuta od dojave, uputilo na teren te je unesrećena uspješno transportirana i predana hitnoj medicinskoj pomoći u 00,45 sati.

Dana 5. i 6. kolovoza 2013. pripadnici HGSS-a dežurali su na brdu Križevac iznad Međugorja gdje se u ranim jutarnjim satima održalo misno slavlje za veliki broj vjernika. a brdo Križevac ovom prilikom u noćnima satima popelo se više tisuća vjernika koji borave u Međugorju u sklopu festivala mladih.

Budući da se ide noću i po veoma skliskom kamenitom terenu, ranijih godina su se događala ozljeđivanja hodočasnika i potreba za zbrinjavanjem i transportom istih do medicinske pomoći te je iz istog razloga izvršeno dežurstvo.

Tijekom dežurstva spašavatelji su intervenirali 3 puta, a u svim slučajevima se radilo o iscrpljenim i bolesnim hodočasnicima koji se nisu mogli samostalno vratiti niz stazu te im je pružena pratnja i pomoć pri silasku.

U akciji su sudjelovali članovi sekcije HGSS-a Čitluk-Međugorje i članovi HGSS-a iz Mostara.

HGSS.ba