Čudesna ozdravljenja u Međugorju; Najtajanstvenija događanja Gospina ukazanja

Međugorje, čuda, Gospa, obljetnica, Gospa, Međugorje

Prijavljeno je više od šest stotina ozdravljenja. Crkva na njih gleda s posebnim oprezom, a priložena dokumentacija tek pojačava znatiželju istražitelja događanja. Mnogi od onih koji su doživjeli čudesno ozdravljenje nisu ga ni prijavili. Ozdravljenja, prema svjedočanstvima, događala su se za vrijeme ukazanja, molitava, odlazaka na Brdo ukazanja, na brdo Križevac, susreta s vidiocima za vrijeme ukazanja... Ljudi koji tvrde da su ozdravili, postali su snažni svjedoci vjere. Dokumentacija u kojoj su pohranjena sva svjedočenja i medicinski dokazi o čudesnim ozdravljenima čuva se u Informativnom centru Mir Međugorje.

Kada svaki prijavljeni slučaj prođe medicinske i teološke komisije zadnju riječ  mora dati Crkva... Prijavljivana su ozdravljenja od najtežih bolesti, do nestanka vidljivih rana. Neka su temeljito ispitana i znanstveno teološki obrađena.

Jedno od takvih ozdravljenja doživio je i 21-godišnji Andrea De Luca, Talijan iz Da Castellammare za kojeg liječnici nisu imali lijeka. Bolovao je od morbodi perthesa. To je bolest jedrene kosti koja povremeno nestaje, smanjuje se. Kost postaje rupičasta i pomiče se. Imao je Andrea velike bolove. Čak su mu rekli da bi morao tu nogu i odstraniti i nakon nekoliko godina predviđali su mu i invalidska kolica. Kad je ozdravio osjetio je veliku toplinu na bolesnoj nozi.  Ozdravljenje se dogodilo u Međugorju 19.rujna 2009. Bio je smješten u jednom pansionu koji je imao Gospin kip. Toplina je bila toliko jaka da mu je pokrila bol. Kad je išao na brdo Križevac jedna mu se štaka slomila. A kad je silazio i druga se slomila.

Pedesetjednogodišnji Amerikanac Arthur Boyle iz Hinghama kod Bostona bio je korak do smrti. Bolovao je od raka bubrega, a potom se ta bolest proširila i na pluća. Ozdravio je u Međugorju na brdu Križevac. – Kada sam se penjao, bio sam umoran i osjećao sam jake bolove. Prsa su me jako boljela. Popeli smo se na vrh. Bili smo samo nas trojica na brdu. Molili smo punim srcem. Nakon toga pozvao sam mobitelom ženu jer sam imao osjećaj, kao i moji prijatelj, da se nešto sa mnom čudno događalo i dogodilo se baš tu 14. rujna 2000., kad se tradicionalno slavila misa na Križevcu. Umjesto da idem na operaciju i vađenje desnoga plućnog krila, otišao sam igrati golf s Kevinom i ostalim prijateljima, ispričao je Amerikanac.

medjugorje-info.com