S vodopada Kravica odlomila se i pala velika sedra

kravice, vodopad kravice, stijena, vodopad kravice, kravice, kravica
... i pao u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta s južne strane rijeke. Srećom, tog jutra još nije bilo turista ni kupača koji se obično na tom mjestu slikaju i kupaju, pa nije bilo tragičnih posljedica. Vlasnik objekta sa sjeverne strane rijeke, popularne Sedre, Iće Vukšić nam je kazao: „Kad sam tog jutra došao do Sedre čudna mi je bila mutna voda, mislio sam da je netko nešto „ispustio".

Tada mi je čovjek ispričao (kasnije smo doznali da je bio iz Beograda) da je cijelo jutro slikao i snimao vodopad i okoliš. Samo minut-dva prije je prešao na ovu stranu i prvo je čuo prasak i pad drveta, a potom se zemlja zatresla i čuo je lomljavu i tresak.

Odlamanje sedre s vodopada i padanje u vodu nije novost na Kravici. Prva sedra se obrušila se u vodu 1963.godine i to je ona sedra u središnjem dijelu vodopada i omiljeno je mjesto kupačima i skakačima. Zanimljivo je da je i tada zemlju zatreslo, kako je rekla jedna žene koja je došla natočiti vodu u burila. Prije dvadesetak godina odlomio se još jedan dio na sjevernoj strani vodopada, a ni tada nitko nije bio u neposrednoj blizini.

Što se razloga tiče to vjerojatno zna struka, ali ljudi pričaju da sedra pada obično kad nakon malog vodostaja dođu kiše i velike količine vode koje osušenu sedru dobro otežaju pa pod težinom padaju u vodu.

Radio Ljubuški