FOTO  Mladić iz Ljubuškog kažnjen zbog pokazivanja 'srednjeg prsta' prema radaru

crna kronika

Foto: MUP ZHŽ

Kako je potvrđeno u MUP-u ZHŽ-a, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

- Na snimci je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke - priopćili su iz policije.

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvaćajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene prometne prekršaje - upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine - izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

Fena