Ljubuški – grad sporta i kulture

hrk izviđač

Naime, u petak je u Ljubuškom po prvi put održan mjuzikl “Josip i kričave boje njegovih snova”  pod redateljskom palicom međunarodno priznatog američkog kazališnog redatelja, glumca i plesača Richarda Monteza., piše dnevni-list.ba.

Prvi put mjuzikl u Ljubuškom

Ljubuška publika prepoznala je kvalitetu ovoga velikog glazbeno-scenskog spektakla pa je tako mjuzikl "Josip i kričave boje njegovih snova" pogledalo oko 5000 Ljubušaka. Richard je za naš list istaknuo da je glavni cilj ovog mjuzikla otvoriti umove ljudi i dokazati im da mogu ponovno sanjati.

"Moja misija je upoznati ljude s novim sferama kulture i da što više budu izloženi novim stvarima pa će ih tako više i prihvaćati. Želio sam mladim ljudima pružiti priliku da probaju nešto novo, da se okušaju u glumi, pjevanju i plesanju te da se pokažu publici u najljepšem svjetlu i oduševe ih", rekao je Montez.

S pravom se može reći da je Richard svakako uspio u svom naumu jer se o njegovom mjuziklu s oduševljenjem priča i danima nakon predstave.

Uspjeh RK Izviđač

Osim ovog velikog kulturnog događaja vikend je bio obilježen i velikim sportskim događanjima. Tako je u subotu rukometni klub Izviđač na domaćem terenu s lakoćom svladao momčad Gračanice te se izborio za prvo mjesto na ljestvici Premier lige. Rukometni klub Izviđač od velike je važnosti u ljubuškom sportu te je veliki ponos svoga grada.

Za RK Izviđač je važno istaknuti da je jedan od najuspješnijih bh. rukometnih kolektiva koji se posebno može podičiti kvalitetnim radom u mlađim igračkim selekcijama koje treniraju bivši igrači kluba. Trenutačno u juniorskoj i kadetskoj selekciji kluba te u Rukometnoj akademiji trenira više od 200 polaznika.

S pravom se može reći da su mlađe generacije Izviđača najjače u BiH.

Prvi rođendan NK Sloga

Nedjelja je također prošla u sportskom duhu. Regionalna dječja škola nogometa NK Sloga proslavila je svoj prvi rođendan. Zahvaljujući njoj, više od 350 djece ovog grada prije godinu dana dobilo je priliku besplatno trenirati nogomet uz vrhunske stručnjake, a istovremeno i razvijati svoje znanje i osobnost kroz brojne manifestacije koje je klub organizirao.

Na rođendanskoj proslavi djeca su uživala u brojnim zanimljivim igrama koje su za njih organizatori zabave osmislili. Tako su se igrali pantomime, trčali štafetu, trčali s novinama, pravili gusjenicu i igrali između dvije vatre, a nakon svega toga osvježili su se sokovima i zasladili kolačima koje su vrijedne ruke njihovih mama napravile samo za ovu prigodu. Nakon završetka proslave rođendana dječaci i njihovi roditelji su se uputili na gradski stadion Babovac gdje su bodrili prvi tim Sloge u utakmici protiv NK Kamešnica. Upravo ova utakmica bila je točka na "i" u ovom odličnom sportskom vikendu za Ljubuški.

Igrači Sloge upisali su još jednu u nizu pobjeda te zasluženo došli na prvo mjesto na ljestvici Druge lige FBiH Jug. Momčad Sloge u novu sezonu je ušla spremnija nego ikada te su osim uspjeha u prvenstvu Druge lige FBiH Jug počeli nizati i pobjede u Kupu i to protiv momčadi koje pripadaju većim igračkim rangovima. Sve ovo govori da NK Sloga svakako pripada većim rangovima i sa sigurnošću se može reći da će svakako tamo u budućnosti i završiti.

Ovaj zanimljivi kulturno-sportski vikend jasno nam govori da Ljubuški obiluje brojnim talentima koje je potrebno izgraditi i usmjeriti. Tako su ovaj vikend mladi amateri pokazali da se za samo mjesec dana vježbe mogu pretvoriti u vrhunske kazališne glumce, a mladi talentirani sportaši dokazali su da uz dobre klubove mogu svojim građanima priuštiti odlične utakmice i ponovno ih privući na tribine.

Talentirana ljubuška mladost

Razgovarali smo s predsjednikom OV-a Ljubuški Tonijem Kraljevićem koji nije krio ponos zbog ovih događanja.

"Više od zadovoljstva je bilo pratiti ljubušku mladost u mjuziklu "Josip i kričave boje njegovih snova", mladost koja je jednostavno prštila i plijenila talentom, onim pjevačkim, koreografskim, scenskim...To su one situacije koje vas ispunjavaju ponosom, ali i tjeraju uvijek iznova na razmišljanja koliko se mladom čovjeku u ovom našem društvu i vremenu opterećenom raznim bremenitostima, uopće pruža prilika izraziti raznovrsnost talenta kojeg nikada ovdje nije manjkalo. I, tu smo svi na svoj način odgovorni.

Jednako zadovoljstvo je i spoznaja da samo u Izviđačevoj akademiji i Regionalnoj školi rukometa trenira oko 550 djece. Kada se tome još nadodaju i djeca u ostalim sportovima, brojka je respektabilna. Činjenica kako je Izviđač u svim mlađim godištima, u muškoj i ženskoj konkurenciji, osvojio prvenstva, govori sama za sebe. Ljestvice s Izviđačem i Slogom na prvim mjestima je kadar koji svaki Ljubušak sanja i na kraju sezone", kazao je Kraljević.