Ivana Šaravanja iz Ljubuškog na razgovoru s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom

 Ivana Šaravanja, Martin Schulz

okom dvodnevne posjete, predsjednik Schulz se sastao sa čelnicima institucija BiH kao i sa manjom grupom odabranih studenata u BiH kako bi razgovarali o procesu europskih integracija BiH.

Među odabranim studentima je i studentica treće godine Politologije Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivana Šaravanja iz Ljubuškog, koju su pozvali iz Delegacije Europske Unije u Sarajevu s kojima je već do sad surađivala na studentskim projektima koji su se pokazali vrlo uspješni. Na razgovor je pozvana i Ana Maria Paponja s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik EU Parlamenta je izrazito zadovoljan razgovorom sa studentima te je istaknuo kako mu je drago čuti što uspješni studenti u Bosni i Hercegovini misle o procesu pristupanja Europskoj Uniji i političkoj situaciji BiH.

U obraćanju novinarima nakon sastanka sa čelnicima Parlamenta BiH, Schulz je rekao kako su raspravljali o brojnim problemima, ali da je pitanje nezaposlenosti gorući problem koji se hitno mora riješiti ne samo u BiH već i u cijeloj EU.

"Stopa nezaposlenosti mladih od 60 posto je neprihvatljiva pogotovo što je veliki postotak visoko obrazovanih i mladih ljudi. Mi se zajednički moramo boriti da bi to popravili. Mi lideri vlada, naša generacija mora dati šansu sljedećoj generaciji da radi jer ako ne dobiju šansu onda zemlja nema budućnost. Zaposlenje mladih ljudi je ključ budućnosti i uspjeha svih zemalja", rekao je Schulz.

Predsjednik Europskog parlamenta je, također, posjetio sarajevsku Vijećnicu, obnovljenu sredstvima Europske unije. Za Bosnu i Hercegovinu je velika čast da može ugostiti važnu osobu u političkom životu Europe kao što je Martin Schulz.