FOTO  Dr. Dragan Čović posjetio općinu Ljubuški

dr. Dragan Čović, Ljubuški

Na početku posjeta, dr. Čović je održao radni sastanak s predstavnicima općine Ljubuški: načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Skupštine ŽZH-a Antom Mišetićem, ministrom unutarnjih poslova u Vladi ŽZH-a Zdravkom Borasom i ministrom financija u Vladi ŽZH-a Tonijem Kraljevićem.

Na sastanku je bilo govora o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za listopadske lokalne izbore, poljoprivredi, projektima, gospodarstvu, ekonomskoj situaciji, te svim ostalim temama važnim za stanovništvo Ljubuškog.

Nakon toga dr. Čović je održao sastanak s predstavnicima poljoprivrednika općine Ljubuški te predstavnicima braniteljskih udruga. Na sastanku predstavnici poljoprivrednika upoznali su predsjednika Čovića sa svojim teškoćama tražeći pomoć u rješavanju istih. Na sastanku je zaključeno kako je poljoprivreda oblast koja ima perspektivu i koja se mora staviti na mjesto koje zaslužuje te bi se trebalo osigurati dovoljno poticaja kako bi se u BiH od poljoprivrede moglo normalno živjeti. Predstavnici braniteljskih udruga također su ukazali na svoje probleme, razgovaralo se o aktualnim problemima, reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona koji tretiraju braniteljska prava. Zajednički je zaključeno da je dignitet hrvatskih branitelja svetinja koja se mora poštovati.
Nakon sastanaka u općini Ljubuški, uslijedio je sastanak s upravom RK Izviđač u njihovim prostorijama. Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović čestitao je ovom prigodom Izviđaču na osvojenom naslovu prvaka BiH, prvom nakon 11 godina, te im također zaželio mnogo uspjeha na završnici Kupa BiH.

Dr. Čović je održao sastanak i sa fra Velimirom Mandićem, gvardijanom župe sv. Ante, Humac-Ljubuški. Izaslanstvo je obišlo prostorije u kome djeluju franjevci na Humcu te je predsjednik Čović razgovarao o životnim prilikama franjevaca u samostanu i njihovom svjetovnom djelovanju. Fra Velimir Mandić, gvardijan župe sv. Ante zahvalio je dr. Čoviću na dolasku i potpori koju pruža župi.
Predsjednik Čović sastao se danas i sa gospodarstvenicima koji djeluju na području općine Ljubuški. Sastanak je bio izraz potpore tim gospodarstvenicima, gdje je naglašeno kako su gospodarske teme ključne teme za razvoj ovog kraja te Bosne i Hercegovine inače. Razgovarano je o potencijalima, mogućnostima ali i ograničenjima koje gospodarstvenici imaju u svome poslovanju.
Ovim putem dr. Dragan Čović je dao punu podršku razvoju gospodarstva i obnove gospodarske slike u Ljubuškom, Zapadnohercegovačkoj županiji i Bosni i Hercegovini.

Uslijedila je posjeta objektu „Hospicij" i gradilištu objekta za djecu s posebnim potrebama. Dr. Čovića je dočekao Srećko Matić, ravnatelj doma zdravlja Ljubuški koji je priredio obilazak ove ustanove te prezentirao njen rad.
Na vodopadu „Kravica", predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića dočekao je Vedran Markotić, ravnatelj JP Parkovi te je iskazao zahvalnost na dolasku. Ravnatelj Markotić sa svojim suradnicima prezentirao je rad i poslovne planove nazočnim.

Na samom kraju posjeta općini Ljubuški dr. Čović je posjetio tvrtku „Roing", te njihovu plantažu i objekte za preradu smilja i upoznao se s budućim planovima ove uspiješne Ljubuške tvrtke, kojoj je poželio nastavak dobrog i uspiješnog poslovanja.