Livno: Upitna nabavka cjepiva protiv gripe

vakcina
... gripe rizičnih grupa u koje spadaju kronični bolesnici, starije osobe i zdravstveni radnici, izjavila je direktorica Zavoda Dijana Mamić, za Dnevni avaz.

- To još nije riješeno, još nismo dobili obavijest niti o raspodjeli sredstava, niti hoćemo li uopće dobiti sredstva i koliko - kazala je Mamić, dodajući kako je optimalno vrijeme za cijepljenje upravo sada, jer gripe još nema, a do njene pojave postigla bi se zaštita, odnosno formirala bi se antitijela.

Zainteresiranih za cijepljenje ima, a još se vrše upisi, a ukoliko bi se dobilo cjepivo, raspodjela bi se vršila prema broju stanovnika općina.

Uz kronične bolesnike, umirovljenike i zdravstvene radnike, besplatno cjepivo je namijenjeno i dijabetičarima, članovima udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, djeci s posebnim potrebama, osoblju i štićenicima staračkih domova u Tomislavgradu, te socijalno ugroženim i ostalim građanima koji se na vrijeme upišu u pravo na besplatno cjepivo. Ako ga bude dovoljno, cjepivo će moći dobiti i oni koji nemaju pravo na besplatno cjepivo i koji ga plate po odgovarajućoj cijeni.