Livno će semafore zamijeniti kružnim tokovima

crna kronika, HBŽ, Livno, Bolnica Livno, liječnici, SNSD, HBŽ, Livno, dan žalosti, Livno, izgradnja autoceste, Livno, Općina Livno, Dani uređenja Livna,  Luka Čelan, HDZ BiH, Livno, javna rasprava
Projektom je predviđena izgradnja kružnih tokova umjesto sadašnjih semafora na raskrsnicama kod Partizanskog groblja, kod benzinske pumpe u Splitskoj ulici, na Goričkoj cesti kod sportske dvorane, te na magistralnoj cesti u Priluci u pravcima Glamoča i Bosanskog Grahova. Radovi bi trebali započeti u ovoj godini.

OV Livno je na sjednici održanoj 30.06.2015. godine donijelo je Odluku o utvrđivanju javnog interesa u postupku izvlaštenja nekretnina radi rekonstrukcije ovih raskrižja. Natječaji za izvođenje radova okončani su krajem 2015. godine te su potpisani ugovori između JP Cesta FBiH i najuspješnijeg ponuđača - Livnoputova.

U prvoj fazi radiće se kružni tokovi u Splitskoj ulici i na Goričkoj cesti. Ukupna vrijednost ugovorenih radova na kružnom toku u Splitskoj ulici iznosi 266.405 KM bez PDV-a, a na Goričkoj cesti 271.991 KM bez PDV-a, a rok završetka radova na spomenutim raskrižjima je 90 kalendarskih dana od početka izgradnje.

Prema najavama, u ovoj godini trebao bi biti izgrađen još jedan kružni tok na obilaznici i to na križanju s Ulicom blajburških žrtava i 4. ulicom, odnosno kod semafora koji trenutno nije u funkciji.

Dnevni avaz