Konstituiran novi saziv Skupštine Hercegbosanske županije

Livno
Prema unaprijed utvrđenom dnevnom redu, predsjedatelj Skupštine iz starog saziva je podnio izvješće Središnjeg izbornog povjerenstva o rezultatima izbora za Skupštinu Hercegbosanske županije te je nakon toga upriličena dodjela certifikata i potpisivanje izjava o njihovom prihvaćanju.

Po izvješću Središnjeg izbornog povjerenstva, u Skupštinu Hercegbosanske županije koja broji 25 zastupnika je ušlo sedam stranaka/koalicija.

- Koalicija HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne ( Robert Bagarić, Stipe Barun, Anita Batarilo, Branko Ivković, Branko Krišto, Ljubo Velić, Josip Mioč, Stipo Pelivan i Tihana Krželj ),

- HDZ 1990 ( Nediljko Rimac, Božo Pavić, Mirko Pavić i Jozo Ćosić),

- SNSD ( Slaviša Mihajlović i Drago Puzigaća),

- Hrvatska nezavisna lista - HNL ( Josip Perić i Ivan Krstanović),

- SDA ( Hikmet Hodžić i Jasenko Tufekčić),

- Narodna stranka radom za boljitak ( Ilija Šljivić i Ivica Matković),

- Pravaško seljački savez - HSP BiH-HSS Stjepana Radića ( Marko Ursa i Ivan Milić),

- SDP BiH ( Jozo Sliško).

Prije sjednice Skupštine, zbog sukoba interesa, od zastupničkih mandata odustali su aktualni načelnici općine Tomislavgrad i Drvara Ivan Vukadin (HDZ BiH) i Stevica Lukač (SNSD). Na kraju sjednice novoizabrani zastupnici su dali svečanu prisegu.

Sjednici su nazočili i predstavnici Središnjeg izbornog povjerenstva koji su i uručili certifikate novoizabranim zastupnicima.

Predsjedatelj iz starog saziva Skupštine Hercegbosanske županije Stipo Pelivan za sutra je najavio održavanje kolegija, gdje će se utvrditi dnevni red za iduću sjednicu ovog doma.

Fena