Kako su se zaključivale i poništavale ocjene u Livnu?

Gimnazija u Livnu

... anonimni zbog bojazni od posljedica za svoju djecu izražavaju svoje negodovanje zbog diskriminacije učenika, nezakonitog rada direktora i nekih profesora vezanih za zaključivanje i poništavanje ocjena u svrhu prolaza nekih učenika koji su u srodstvu s političkim dužnosnicima, nezakonita upošljavanja.

Također, navode i presiju na članove Roditeljskog vijeća pri izboru nove direktorice Gimnazije gdje se, po njima, nadležno Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta direktno miješalo u natječajni postupak.

Pod obrazloženjem razloga zbog kojih su se odlučili ovim putem informirati javnost, roditelji navode da se godinama vrše radnje koje su politički izdiktirane, te su odlučili reagirati i to u svrhu zaštite prava upravo ovih "običnih" učenika koji su uvijek u drugom planu jer se nameće, poput imperativa, da učenici dužnosnika i sl. imaju uvijek privilegije.

Najgore od svega ovoga je da sve navedeno ima potporu nadležnog Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta ove županije sa ministrom Galićem na čelu, stoji u pismu roditelja.

FENA