Izaslanstvo Državnog ureda u općini Livno

Livno, Zvonko Milas
Tijekom posjete općini Livno, održan je sastanak sa Borjanom Krišto, zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Draškom Dalićem, predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije i Lukom Čelanom , načelnikom općine.

Na sastanku je razgovarano o svakodnevnim problemima i izazovima s kojima se nose vlasti i stanovnici općine Livno. Kao i u drugim krajevima BiH, domaćini su kao najveći problem istaknuli odlazak mladih i cijelih obitelji. Iako se iseljavanje iz Livna događa desetljećima, zadnjih godina ih je sve više i sve masovnije odlaze. Stoga su svi napori koje čine županijske i općine vlasti u oživljavanju gospodarstva ovog područja, koje je teško stradalo u proteklom ratu, za svaku pohvalu. - rekao je predstojnik Milas „Davanjem potpore strateškim projektima iz područja obrazovanja, zdravstva i kulture i Republika Hrvatska pridružuje se tim naporima. Stvaranjem kvalitetnih uvjeta za ostvarenje primarnih životnih potreba mladih obitelji potičemo ih na ostanak. No potrebno je jačati suradnju i na gospodarskom polju te na projektima prekogranične suradnje za što općina Livno, koja uskoro dobiva i status grada, ima sve preduvjete. Iseljavanja je uvijek bilo i bit će ga i dalje i ono se ne može zaustaviti preko noći. Međutim, mi moramo ponuditi mladim ljudima prije svega perspektivu i posao, kako bi svoju budućnost gradili ovdje - rekao je predstojnik Milas.

 

Izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske obišlo je i županijsku bolnicu dr. fra Mihovil Sučić gdje ih je ravnatelj bolnice dr. Ivan Cikojević upoznao s trenutnim stanjem te župu Svih svetih u Guberu.