Glasnović: Priopćenje biračima za predstojeće izbore u RH

glasnović

Svi pod isti stijeg.
HDZ 1990 poziva Vas da se u što većem broju odazovete na izbore za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 10. i 11. 9. 2016. godine za XI. izbornu jedinicu i podržite Neovisnu listu Željka Glasnovića.
Vi, birači u XI. izbornoj jedinici diskriminirani ste načinom glasovanja zbog malog broja biračkih mjesta i udaljenosti do istih kao i procedurom koju je potrebno zadovoljiti. Ovim naputkom želimo vam olakšati proceduralni dio koji je potrebno obaviti kako biste ostvarili Ustavom zagarantirano pravo.
Pravo glasovanja u XI. izbornoj jedinici imaju državljani Republike Hrvatske s prebivalištem izvan Republike Hrvatske i to :
vi koji imate e-osobnu iskaznicu s prebivalištem izvan RH već ste upisani u birački popis za XI. izbornu jedinicu.
hrvatski državljani s prebivalištem izvan RH ( BiH, Njemačka, Austrija i druge zemlje) koji nemaju e-osobnu iskaznicu a glasovat će na za to određenim mjestima u BIH i drugim državama u kojima će biti omogućeno glasovanje za XI. izbornu jedinicu MORAJU izvršiti aktivnu registraciju do 31.8.2016. godine uz napomenu da JEDINO hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini aktivnu registraciju birača mogu obaviti i na sam dan izbora,odnosno 10. i 11.9.2016. godine.
Hrvatski državljani s prebivalištem izvan RH koji nemaju e-osobnu iskaznicu a na dan izbora će se zateći u RH također mogu glasovati u mjestu u kojem će se zateći na dan izbora na način da popune obrazac zahtjeva za promjenu mjesta aktivne registracije birača koji nema prebivalište u RH, opisan u stavku 1 (u tom slučaju nije potrebno popuniti zahtjev za aktivnu registraciju već samo zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije)
Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije obratite se u uredu HDZ1990 u Livnu (Rokina zgrada 1. kat) svakim radnim od 9-13 sati ili na broj telefona 034 200 278.


Ured za informiranje HDZ1990 Livno