Kupres: Teška krađa metalnih konstrukcija

kupres

... zaustavili teretno vozilo Mercedes kojim je upravljao E. T. rođen (29) iz Bugojna, a u vozilu su se još nalazili, N.T (29) i F.V. (40).

Kako je navedeno u informaciji MUP-a HBŽ, navedeni su kamionom prevozili željezne metalne rafe i konstrukcije koje su vlasništvo "Plazenica Prometa" Kupres. Nakon dovođenja u Policijsku postaju Kupres navedeni su lišeni slobode nakon čega je nad istima provedena kriminalistička obrada tijekom koje se došlo do saznanja da su metalne konstrukcije otuđene iz poduzeća "Plazenica Promet", 39 komada metanih konstrukcija džine 4,80 m, širine 1,05 m po komadu sveukupne težine 2.830 kg.

Također, pred sjedištem poduzeća "Firmplast" Kupres čije je vlasnik F. I. nalazilo se još 22 komada istih konstrukcija i dimenzija koje su također pripremljene za prodaju, kao i 140 komada nosivih metalnih stubova dužine 2 m i širine 15 cm, kao i 30 komada držača manjih dimenzija koje su uskladištene u krugu istog poduzeća.

Svi navedeni predmeti su oduzeti uz izdanu potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Nakon završene kriminalističke obrade nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Livnu je dostavljeno izvješće o počinjenom KD-u , protiv F.I. (40), E.T. (29) i N.T. (29), zbog postojanja osnova sumnje da su počnili kazneno djelo teška krađa iz članka 281. stvak 1. KZ F BiH.