FOTO  Luka Rajić donirao Glazbenom centru u Konjicu 30.000 KM

Glazbeni centar Konjic

... donaciju od 30.000 KM za kupovinu glazbenih instrumenata, čime je Centar i službeno započeo s radom. Ova donacija je nastavak poticanja kulture u Konjicu, nakon što je na prošlogodišnju inicijativu Vokalnog ansambla Rezonanca, načelnika Općine Konjic g. Emira Bubala i g. Luke Rajića, osnovan Glazbeni Centar i u okviru njega horska sekcija za djevojčice i dječake od 4 do 10 godina.

Općina Konjic je prepoznavši važnost ovoga projekta osigurala sredstva za uređenje prostora u Domu kulture Konjic u kojem djeluje Sekcija, dok je donacijom g. Rajića već nabavljen veći dio od 30-ak glazbenih instrumenata - gitara, violina, pianina, truba, harmonika, bubnjeva i ostalog. Zahvalivši se na donaciji, voditeljica Vokalnog ansambla „Rezonanca" i Glazbenog Centra gđa. Biljana Handžo je rekla kako mališani iz horske sekcije već marljivo vježbaju na instrumentima zajedno s ostalim članovima Ansambla.

Mladi Ansambla Rezonanca

„Nakon prošlogodišnjeg obećanja kada je pokrenuta priča osnivanja Glazbenog centra i što je djelovalo kao san, danas, godinu dana poslije, ideja je realizirana i san ostvaren. Za mnoge polaznike Centra, ovo je mogućnost da se po prvi put susretnu sa pojedinim instrumentima koje nisu imali priliku vidjeti, i da imaju mogućnost sada ostvariti ono o čemu su maštali. Malo je riječi da se izrazi sva zahvalnost gospodinu Rajiću, i neopisivo je što ovo znači za budućnost kada Centar postane značajan faktor kulturnog života.

Naglašavam da će Centar biti dostupan djeci i mladima iz susjednih općina koji su već sada pokazali interes i koji će uz stručan kadar, zajedno sa konjičkom djecom, započeti svoju muzičku edukaciju", rekla je gđa. Handžo.

G. Rajić je u svom obraćanju istaknuo kako ga uvijek iznova veseli da može pomoći i želja mu je i ubuduće podržavati kulturne projekte u rodnom gradu. „Početkom prošle godine se rodila ideja o osnivanju Glazbenog Centra i zaista me veseli vidjeti da sada Centar u potpunosti funkcionira.

Vjerujem da će mnogi mali i oni nešto stariji Konjičani uporno vježbati i tako otkrivati i usavršavati svoje glazbene mogućnosti. Naša ideja je bila omogućiti svima koji to žele da sviraju na raznim instrumentima i sretan sam što smo uspjeli. Želim se zahvaliti svima koji su uključeni u ovaj projekt na trudu i dobroj volji i radujem se novim projektima ", rekao je g. Luka Rajić.

Načelnik Općine g. Emir Bubalo se zahvalio g. Rajiću na sudjelovanju u ovom projektu, kao i svim projektima tokom zadnjih 15-ak godina kada je donirao više od 400.000 KM, od čega najviše u Centar za hemodijalizu i u izgradnju mjesnog groblja. U planu su i novi projekti koje će podržati g. Rajić.

Donacija glazbenih instrumenata poklopila se i s 15. godišnjicom postojanja Ansambla Rezonanca povodom čega se u Konjicu u subotu navečer u Domu kulture organizira veliki koncert horova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore koji su sa Ansamblom " Rezonanca" dio Asocijacije "La Viva Balkan i La Viva France- Horovi za ljudska prava". Ovom će prigodom biti izveden zajednički repertoar duhovnih i svjetovnih pjesama i prepjevana Deklaracija o Ljudskim pravima " Vivre Libre". Na koncertu će prvi javni nastup imati i Dječji hor "Rezonanca" koji je sastavni dio Glazbenog centra.

Inače, Luka Rajić je bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik regionalne kompanije LURA Grupa koja danas objedinjuje poslovanje pet kompanija - farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU logistika, kompanije za proizvodnju čokolade Favarger u Ženevi u Švicarskoj, kompanije za investiranje Lura Investments te LURA nekretnina.

Grupa djeluje na 10 tržišta (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Kosovo, Makedonija, Albanija, Mađarska, Švicarska, Francuska). U razvoj navedenih kompanija u posljednjim godinama uloženo je više od 270 miliona KM, a Grupa ima više od 500 zaposlenih.