FOTO  Konjic prvi grad domaćin petih Sportskih igara mladih

Konjic, sportske igre, mladi

"Svi smo mi bili djeca, a ona govore iskreno, njihove su emocije iz srca i radujemo se ovogodišnjim Igrama. Konjic je uvijek dobar domaćin što je pokazao i ovog puta. Djevojčice i dječaci iz Konjica ali i okoline su pokazali šta je fer plej što Igre i promoviraju." , istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.

Sve je počelo u devet sati na terenu "Partizanovo" izvođenjem početnog udarca na Coca Cola CUP-u. Tradicionalno i ove godine početni udarac je izvela gospođa Biljana Handžo, savjetnica za sport.

Mališani su odmjerili snage u malom nogometu i uličnoj košarci. Natjecanja se odvijaju u skopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" uz finansijsku podršku USAID-a Bosne i Hercegovine.

Djeca iz Konjica, Jablanice i drugih mjesta su pokazala odlične sportske sposobnosti i fair play, te su Igre dobile i svoje prve finaliste, učesnike velikog finala koje će biti održano u glavnom gradu BiH krajem kolovoza.

Ove godine, Igre će posjetiti 28 bh. gradova u periodu ljetnog raspusta. Nakon Konjica, SIM Turneja radosti se seli u Goražde 27.06. Za sve koji to već nisu uradili, iz Igara podsjećaju da se za učešće mogu prijaviti na web stranici www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930.