FOTO  Jedna od nastarijih Hercegovki proslavila 100 rođendan, imendan, Božić i godišnjicu vjenčanja

Štefica Jurić, 100 rođendan

...proslavila veselo svoj rođendan, imendan, Božić i godišnjicu vjenčanja, u krugu obitelji sina Danka, sa unučadima i praunučadima. Samo rijetki i sretni uspiju doživjeti stotu godinu života! Posebice je drago svim njenim potomcima, od kćerke Erne i sinova Ante i Danka, pa preko unučadi, praunučadi i šukununučadi, što su doživjeli ovaj poseban dan. I svi žele da bude još dugo, dugo u zdravlju i sreći sa njima! Puna čaša vina joj je naročito prijala uz pjesme "Vince rumeno","Sve su čaše pune, pune-treba da se isprazne" i druge stare pjesmice koje je pjevala!

Rođena je 26.12.1915. godine u Konjicu od oca Karla i majke Angeline Kolig, rođene Lukić. Udala se za Slavka Jurića na svoj 20. rođendan 1935. godine. Rodila je šestero djece, od kojih je danas živo troje. Od 1935. do 1939. godine je živjela u Novom Sarajevu, gdje je rodila dvije kćerke. Ima 2 šukununučeta od 16 i 10 godina.

Po njenoj želji, a za 100 punih godina života što je dočekala, u nedjelju 27. XII 2015. je bila na Bistriku u crkvi sv. Ante koju vode svima u Sarajevu dragi Franjevci. Lijepo se družila, a mnogi su se htjeli i slikati s njom, jer su bili oduševljeni njenim pričama, pjesmicama i starim molitvama. Jedan joj je veseo gospodin rekao: Gospođo, ja imam 86 godina i želim Vam koliko imam godina do 100, da još toliko godina živite!?

Svratila je i u Lutriju gdje je kupila "lozu", kao najstariji mušterija ikad g-đe Nermine!

Njena mlađa sestra Irma, koja je čitav život provela u Mostaru, rođena 1920.godine i ima 96 godina, a sada živi u Zagrebu. 

2. godine mlađa sestra Julijana Jurišić umrla u 96 godini, a živa joj je  još jedna sestra Borka koja živi u Podgorici i ima 92 godine.

HERCEGOVINA.info