FOTO  HGSS Mostar: Potraga za nestalim Franom Kvesićem

Jedini trag koji je nestali ostavio je vozilo koje je pronađeno parkirano na parkingu uz akumulacijsko jezero na Vrbasu, nedaleko od mjesta Podmilačje kod Jajca gdje je kanjon Vrbasa okružen strmim padinama i liticama.

Nakon dolaska i upoznavanja sa bitnim podtacima zajedno sa kolegama iz GSS-a Posušje i Novi Travnik u jutarnjim satima krenuli su u pretragu terena. Potraga se temeljila prema lokaciji pronađenog vozila sa pretpostavkom da se nestali, pod za sada nepoznatim okolnostima, mogao utopiti u jezeru, stoga je pretraživan teren nizvodno od pronađenog vozila sa fokusom na obale jezera.

Sam teren je u većoj mjeri nepristupačan, te je na mjestima na kojem se nije moglo pristupiti obali pretraživanje vršeno čamcem. Potraga je prekinuta u poslijepodnevnim satima nakon pretraživanja obale do metalnog mosta 3 kilometra nizvodno od mjesta pronalaska vozila nestalog.

Tijekom pretrage terena nisu pronađeni nikakvi tragovi koje bi povezali sa nestalom osobom što bi lokaliziralo potragu. Svi sudionici potrage predano su izvršili zadatak i spremni su ponovo izići na teren ukoliko bude potrebno, ili se dođe do novih saznanja.

teks i foto: HGSS Mostar