FOTO/VIDEO  Hercegovac lovi tunu na Pacifiku, a brodovima dao ime po majci, Gospi i Međugorju

hercegovac, more, brodovi
Naime, ekvadorska tvrtka Pesquera Miriam S.A, u vlasništvu hrvatskog biznismena Vjekoslava Diega Miletića, prošlog je vikenda u Zamakona Yards brodogradilištu u španjolskom gradu Bilbau priredila pravu hercegovačku feštu povodom predstavljanja novog broda po imenu Ljubica.

Iz izvora bliskih Miletiću saznajemo da se radi o investiciji vrijednoj više od 40 milijuna dolara. Brod je dizajniran i razvijen od strane tehničkog odjela španjolske tvrtke Cintranaval - Defcar SL, a prema originalnim idejama samog Miletića. Dug je 90 metara i postiže brzinu od 18 čvorova. U unutrašnjosti se nalaze spremišni kapaciteti od 2.000 kubnih metara u koje stane i do 1.700 tona ribe.

Naime, Ljubica je specijalno dizajniran brod za potrebe ribolova kojim se ovaj hrvatski biznismen već dugi niz godina bavi. Brod Ljubicu karakterizira mrežni sustav širok 2 kilometra s dubinskim dosegom od 350 metara što ga čini idealnim za lov tune na prostranstvima Pacifika.

Svečanosti predstavljanja su, između ostalih, nazočili i lučki dužnosnici, predstavnici lokalnih vlasti, brojni uzvanici iz svih dijelova Južne Amerike kao i stotinjak prijatelja iz Hrvatske i rodne Hercegovine.

Hrvatska i bh. javnost uistinu malo znaju o ovom uspješnom biznismenu unatoč snažnoj povezanosti s obje njegove domovine. Štoviše, pravo je čudo kako je poduzetnička priča ovog kalibra ostala izvan granica domaćeg medijskog prostora. O kakvoj se investiciji radi pogledajte u videu!

Tko je Vjekoslav Diego Miletić?

Vjekoslav Diego Miletić uspješan je poslovni čovjek koji živi i radi u Ekvadoru. Rođen je u selu Grabovica blizu Jablanice gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Splitu, a školovanje nastavio u njemačkom gradu Hamburgu.

U potrazi za boljim životom otisnuo se u svijet nakon čega je doslovno uplovio u poduzetničke vode. Naime, ovaj čovjek danas posjeduje flotu od 4 broda sa zajedničkim kapacitetom od 6.500 tona uz pomoć koje uspješno lovi ribu diljem Pacifika.

Zbog snažnih veza s Međugorjem koje je njegova dugodišnja oaza mira svoju morsku flotu nazvao je sljedećim imenima: Kraljica Mira, Međugorje i Diva Maria, dok njegova najnovija investicija nosi ime njegove majke - Ljubice.

Kako i sam kaže uvijek se voli vraćati u svoju domovinu gdje provodi i najveći dio svog godišnjeg odmora, a nemali broj puta se iskazao kao dobrotvor koji pomaže ljudima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kroz svoj humanitarni rad pomogao je mnoge socijalno ugrožene pojedince i institucije, a financirao je i mnoge sportske, kulturne, vjerske i socijalne organizacije. Svojim je doprinosom pomogao napretku Grada Ploča, a posebno je značajno istaknuti da je pomogao i izgradnji Crkve u Pločama.

Manager.ba