FOTO/VIDEO   Projekt Poduzetne škole proveden je u Grudama

Grude, škola, projekt
Tu ulogu dobila je nakon uspješno provedenog projekta Poduzetna škola, kojim, među prvima u našoj zemlji, u nastavne aktivnosti uvodi razvoj poduzetničkog duha među učenike. Ekipa Federalne TV posjetila je grudske osnovce.

Mladi, radoznali i poduzetni, učenici Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama imaju čime biti dobar primjer svojim vršnjacima u našoj zemlji. Njihova škola, jedna od četiri u Bosni i Hercegovini, kroz nastavne aktivnosti ih uči poduzetništvu, a oni svoja stečena znanja prenose kao pravi mentori.

"Važno je naglasiti da je to SEECEL-ov projekt. Oni, inače, razvijaju poduzetničke kompetencije od najranije dobi, ali nisu bitna samo djeca nego i kompetencije i kod nastavnika i uprave škole. No, kreće se od najranije dob, ne da bi djeca sutra bili nužno poduzetnici nego da bi bili kreativni, inovativni, samopouzdani, što je danas u društvu dosta bitno", kaže Lucija Mikulić, voditeljica smjene.

Učenici imaju potpuno novo ozračje u školi. Laura Ćorluka, učenica 8. razreda, pojašnjava kako nastavnici s njima dijele ideje. "Sviđa nam se što nas nastavnici pitaju za mišljenje", priča Laura

I Iva Bandić je učenica 8. razreda. Govori kako su s nastavnicima posjetili tvrtke u Grudama i tu vidjeli ono ih sutra čeka.

Nastava prilagođena odgoju učenika za poduzetništvo provodi se u još sedam zemalja obuhvaćenih projektom Poduzetna škola.

Ružica Mikulić, ravnateljica Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama, kazala je kako su nedavno održali radionicu u Uskoplju.

Grudski osnovci već su svladali radionice koje pripremaju učenike na poslovne izazove. Likovne, tehničke i zanatske, kroz nastavu kakve su svakodnevnica u zemljama Europske unije, naša zemlja tek pokušava sustići. Ovi učenici to žele ubrzati.

grude-online.info