Održan duhovni koncert komornog ansambla Pro arte iz Mostara u staroj crkvi Gorici

VENI EMMANUE fpmoz

...13. ožujka 2015. u 20 sati održan je lijep duhovni koncert u staroj crkvi sv. Stipana Prvomučenika u Gorici. Na početku je predsjednik Bratovštine Dragan Prlić pozdravio sve i predstavio ukratko goste. Komorni ansambl Pro arte iz Mostara, pod ravnanjem mr. art. Katje Krolo Šarac koja je inicijatorica osnivanja ovog zaista odličnog ansambla, u staroj crkvi je izveo skladbe srednjeg vijeka, renesanse te avangardne glazbe 20. stoljeća skladane za izvođenje a cappella: Attende Domine; Lamentation of Jeremiah; Miserere mei, Deus; Popule meus; Crucifixus; Stabat Mater; Ecce quomodo moritur Iustus; Ubi caritas et amor.

Nastupili su sljedeći pjevačice i pjevači:
Soprani: Anamarija Miličević, Lucija Zovko i Nikolina Zovko.
Alti: Monika Bule, Marta Čolak i Anamarija Vukojević.
Tenori: Vice Šiljeg i Karlo Milićević.
Basovi: Željko Drljo, Filip Tadić i Jurica Krišto.

Posjetitelji su uz ovaj nastup mogli meditirati, osjetiti dubinu ovog svetog korizmenog vremena i sa sobom kući ponijeti stopljenost s Kristom patnikom i istovremeno s Kristom pobjednikom.
Svi prisutni su bili oduševljeni nastupom te je na kraju prema želji slušatelja zbor ponovio još jednom lamentacije proroka Jeremije.
Na zaista velikom trudu i profinjenim i uvježbanim i u nijansama istančanim glasovima pjevačica i pjevača koji su nastupili velika pohvala, a voditeljici profesorici mr. art. Katji Krolo Šarac koja je nesebično uložila svoje umijeće u glazbi veliki naklon jer je doista za ovaj koncert ocijenjena odličnom ocjenom.

Bratovština sv. Stjepana Gorica-Sovići