Izašla prva zbirka poezije Mirjane Mime Vlašić iz Sovića

Mirjana Mima Vlašić , knjiga, Sovići

Knjiga nosi naslov Sunčani drvoredi, a ima 87 stranica. Svoje pozitivne osvrte na knjigu dali su književnici fra Ante Marić i gosp. Vinko Pavić. Naslovnicu je ilustrirao Mirko Vlašić. Oblikovanje je uradila Edita Grubišić, a urednik knjige je Mario Bušić. Zbirka pjesama Mime Vlašić katalogizirana je u publikaciji Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

Mirjana Vlašić Mima rođena je 3. XI. 1974. godine u Imotskom, kao Mirjana Galić. Po zanimanju je profesorica ekonomske grupe predmeta. Osnovnu školu završila je u Sovićima, a srednju školu u Imotskom. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je na smjeru Upravljanje malim i srednjim poduzećima, na Ekonomskom fakultetu u Mostaru na smjeru Marketing, a na Sveučilištu u Zadru stekla je pedagoške kompetencije.

Svoju prvu pjesmu napisala je još u prvom razredu osnovne škole, a svoj prvi posao pronašla u četvrtom razredu srednje škole, kada je na lokalnoj radijskoj postaji radila kao radijska voditeljica. Nakon srednje škole, u želji da postane student, odlazi u Zagreb. Zapošljava se u administraciji jednog privatnog poduzeća i upisuje studij. Povratkom u rodni kraj daljnja obrazovanja stječe na Sveučilištima u Mostaru i Zadru. Udana je i majka dvoje djece.
Poezija joj je do sada objavljivana u Godišnjaku Matice hrvatske Grude Susreti, u više zajedničkih zbornika pjesama u Hrvatskoj, a uvrštena je i u međunarodnu zbirku poezije (Kultura Snova Zagreb -„ More na dlanu").
Na pjesničkom natječaju Križevačke udruge pjesnika i pisaca, u travnju 2014. godine, njena je pjesma „Sanjala sam" osvojila prvo mjesto.
Knjiga Sunčani drvoredi predstavljena je javnosti na 10. Noći muzeja 2015. godine u Gorici.
Pjesnikinji Mirjani Mimi Vlašić želimo puno uspjeha u budućem književnom radu.