Završne riječi u predmetu Kolovrat i ostali 19. prosinca

Branimir Kolovrat

... iz Sarajeva, javlja Dnevni avaz.

Tužiteljstvo HNŽ ovu skupinu tereti za neovlaštenu proizvodnju i prodaju heroina, te za držanje i posredovanje u kupovini droge u periodu od travnja do rujna 2012.godine u Mostaru.

U svojstvu svjedoka obrana je danas saslušala Slavena Kolovrata koji je kazao kako ga optužnicom Tužiteljstvo tereti za čuvanje droge u stanu.

"Nikad nikakvu drogu policija nije našla kod mene, nisam je čuvao niti je to moj brat Branimir ikad od mene tražio ", kazao je Slaven.

Tužiteljica Eldina Biuk danas je pismeno obavijestila Sud, obranu i optužene da je Tužilaštvo 27. studenog izmijenilo optužnicu u skladu s iskazom Gorana Milavića, koji je također bio optužen u ovom predmetu. Milavić je ranije sporazumno priznao krivicu u ovom slučaju, pristavši na zatvorsku kaznu od godinu i tri mjeseca.

Ističući da je došlo do bitne izmjene optužnice odvjetnici obrane potom su zatražili odgodu glavnog pretresa kako bi utvrdili da li će biti potrebno predlagati nove dokaze, tako da će nastavak suđenja biti održan 19. prosinca kada će biti iznesene i završne riječi u ovom predmetu.