Sedam osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći kod Konjica

Prometna nesreća
Na lice mjesta odmah je stigla Hitna služba Opće bolnice Konjic, te su povrijeđeni prebačeni u ovu zdravstvenu ustanovu. -Do nesreće je došlo kada je Golf 3, registarskih oznaka RB TS73NL (Holandija), krećući se iz pravca Sarajeva, prešao u traku koja je namijenjena za kretanje vozila iz suprotnog smjera, u momentu, kada se tom trakom iz pravca Konjica, kretalo vozilo Škoda oktavija, registarskih oznaka E 82 KA 258, kojim je upravljao P.O iz Sarajeva (1973) - istaknuo je dežurni u Operativnom centru Policijske uprave Konjic.

Ozlijeđeni su zbrinuti u Općoj bolnici, a dvoje ih je nakon ukazane liječničke pomoći otpušteno kući. Riječ je o osobama koje su se nalazile u vozilu Škoda oktavija.

Kako su istakli dežurni medicinski radnici u Općoj bolnici Konjic, teže tjelesne ozljede zadobio je P.A (1996.), koji je imao operativni zahvat , a koji se u momentu nesreće nalazio u Golfu. U Policijskoj upravi Konjic ističu da će Golf biti predmet vještačenja, kako bi se utvrdili uzroci ove nesreće./HMS