Pucali na direktora tvrtke u Jablanici: Mogli su me ubiti

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Pucanj pod noge
"Vjerujte da mi nije ugodno prisjećati se toga, a kamoli tek pričati o tome", na samom početku telefonskog razgovora izjavio nam je Džafić, dodavši kako su ga lako mogli ubiti.

"To se dogodilo odmah kod mene, nekih desetak metara dalje od mojih vrata. Ja sam izišao. Kada mi je prišao taj jedan, on je odmah zatražio: "Daj utržak!", prepričao nam je Džafić, dodavši kako on nije htio dati.

"Tada mi je zapucao pod noge. Dok sam ja bježao od ovog prvog, dotrčao je i drugi, pucali su prema meni iz pušaka. Mogli su me komotno ubiti, ja sam trebao biti ubijen. Srećom, tu se blizu nalazi i moj restoran. Tu je bio konobar i ljudi, ja sam tamo trčao. Kada su oni vidjeli moje radnike, otišli su", izjavio je Džafić. Kaže da ga je od toga da bude opljačkan spasila njegova hrabrost.

"Ne mogu vam mogu puno pričati o ovome radi interesa istrage. Vama hvala što ste nazvali", izjavio nam je na kraju razgovora direktor ove jablaničke tvrtke.

Učestale pljačke
Policijski glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak nam je potvrdio kako su razbojnici oko 22 sata presreli vlasnika tvrtke "Voćepromet" u ulici Željeznička b.b. u kojoj stanuje i uz prijetnju uporabe vatrenog oružja tražili novac. "Bili su maskirani i naoružani dugim cijevima", rekao je Bošnjak. On je dodao kako je skoro u isto vrijeme te večeri opljačkana i djelatnica kladionice BH Play dok se vraćala s posla lokalnom cestom Zagreblje-Drežnica kod Mostara. "Ona se s rođakinjom i rođakom vraćala s posla kada su ih presrela dvojica napadača, koji su također bili naoružani dugim cijevima te su joj oteli 3100 maraka", potvrdio je Bošnjak.

Podsjetimo, od početka godine zabilježeno je više oružanih pljački po čitavoj Hercegovini, jedno vrijeme u Mostaru su se stalno pljačkale trgovine, u Međugorju su razbojnici opljačkali "Namex" te nekako uspjeli pobjeći, a u Ljubuškom je policija nedavno privela braću koju se sumnjiči da su s leđa napali i pretukli djelatnicu kladionice i oteli joj torbu... Posebno je zabrinjavajuće što su se sada razbojnici do te mjere osilili da su krenuli i pucati na ljude. Policija je u međuvremenu imala neke uspjehe, pa su nedavno uhićeni razbojnici koji su htjeli opljačkati ljekarnu u Čapljini te trojica koja su u Mostaru opljačkala automat klub.

Dnevni list