Nemirno u Mostaru: Oružani napadi, aktiviranje bombe, vlasnik svadbenog salona uboden nožem

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
... ‘Gloria', potom počinjenog razbojstva s automatskim oružjem na benzinskoj crpki Hifa u naselju Rodoč, a i napada na vlasnika svadbene dvorane ‘Afrodita' Velimira Ereša.

Prijetnja oružjem

Nemirna noć započela je počinjenim razbojstvom na benzinskoj crpki Hifa odakle su dvije nepoznate maskirane osobe otuđile za sada neutvrđen novca i potom pobjegli. Policija je prijavu dobila oko 21.55 sati. Naime, dvije maskirane osobe i naoružane automatskom puškom, zaprijetili su radnicima benzinske da im predaju novac što su ovi i učinili pod prijetnjom. Razbojnici su se potom dali u bijeg koristeći se vozilom Golf 2. Policija je brzo reagirala i nekoliko policijskih ophodnji dalo se u potragu koja je rezultirala pronalaskom napuštenog vozila u naselju Rodoč kojeg su koristili razbojnici. Automobil je prevezen u krug Policijske uprave radi pretresa i izuzimanja tragova, dok se sa razbojnicima intenzivno traga.

Bombaški napad

Nekoliko sati kasnije aktivirana je eksplozivna naprava pored ugostiteljskog objekta ‘Gloria' gdje na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je načinjena veća materijalna šteta.
Bomba je aktivirana oko 3 sata, a uslijed detonacije načinjena je materijalna šteta na objektu ‘Gloria', gdje su polomljena dva stakla te na četiri parkirana vozila u blizini, Golf 2, Ford Focus, Passat i Mitshubishi. Također, zabilježena su oštećenja na dva stana u susjednoj zgradi, gdje je na jednom geler udario u zid iznad klima-uređaja, a na drugom u prozorsko staklo!
Još uvijek nije poznato što su bili motivi ovog napada, odnosno, što je, zapravo, bila meta, jer je bomba bačena iza ugostiteljskog objekta.
Prema tvrdnjama nekih stanara, odmah poslije eksplozije primijećene su dvije osobe koje su protrčale te se udaljile u nepoznatom smjeru, a na pojedinim objektima postoji videonadzor, čiji bi snimci, eventualno, mogli pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja.
U neposrednoj blizini kratera bombe pronađena je tzv. kašika što upućuje na činjenicu da je aktivirana ručna bomba kašikara, ali će se više znati nakon što se provedu istražne radnje i vještačenja. Mještani naselja su posvjedočili kako se radilo o doista jakoj detonaciji.
"Jaka detonacija nas je probudila. Nismo znali što se događa, upalili su se alarmi na vozilima. Ubrzo je stigla i policija. Ne znam je li ovo nekome bilo namijenjeno, ali stradala je imovina građana", rekao nam je jedan od mještana naselja Tekija.
Podsjećamo da je ovo druga eksplozija koja je odjeknula gradom u posljednjih sedam dana. U noći 21./22. lipnja bomba je bačena ispred pekarnice ‘Inpek' u naselju Zalik.

Velimir Ereš, vlasnik svadbenog salona ‘Afrodita' u mjestu Sretnice kod Mostara, zadobio je težu ozljedu kada ga je Andrija Blažević u nedjelju ujutro oko 4 sata napao s nožem zadavši mu ubodnu ranu u predjelu natkoljenice. Kako nam je rečeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije u ‘Afroditi' je bilo svadbeno veselje s kojega je Blažević udaljen zbog pravljenja incidenata.
"U daljnjoj istrazi uzet ćemo iskaz od oštećene osobe i napadača nakon čega ćemo više znati što se točno događalo", rečeno je u policiji. Blažević je kako smo uspjeli doznati, nakon što je udaljen iz svadbenog salona, otišao do svoje kuće odakle je uzeo nož i ponovno se vratio u salon. Zamoljen je ponovno da se udalji nakon čega je iza pojasa izvukao nož i napao vlasnika salona zadavši mu ubodnu ranu. Napadač je brzo savladan i priveden u službene prostorije policije gdje je nad njim jučer trajala kriminalistička obrada, dok je Erešu pomoć pružena u bolnici nakon čega je pušten na kućnu njegu. Nakon kompletiranja istrage, Tužiteljstvo će donijeti odluku o kvalifikaciji počinjenog kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda ili pokušaja ubojstva.

Dnevni list