Mostarska policija ne zna tko buši gume niti tko razbija reklamne panoe!

izbusena guma
Naime, u posljednjih nekoliko mjeseci bušene su gume na automobilima u Franjevačkoj ulici, u Donjoj Mahali, Ulici hrvatske mladeži, na Rudniku, Balinovcu, Bulevaru, Dumu...

Posljednji slučaj se zbio tijekom vikenda, kada su gume izbušene na čak 20 automobila u ulicama Liska i Franjevačka. Iz policije ne znaju ni zašto ni tko građanima Mostara preko noći buši gume na automobilima. Isto tako, ne znaju ni tko razbija reklamne panoe po gradu. Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak kaže kako je sve počelo serijom bušenja guma na automobilima u Donjoj Mahali u Ulici Gojka Vukovića.

- Ta se pojava proširila i na druge lokalitete u gradu i poprimila je zaista zabrinjavajuće razmjere. Moramo jedni drugima pomoći da otkrijemo tko nam buši gume i prouzrokuje neugodnosti na taj način ili tko razbija reklamne panoe. Sve ovo se događa iz obijesti u sitnim noćnim satima, rekao je Bošnjak.

Također, istaknuo je kako se ovakvim ponašanjem samo stvara šteta gradu, njegovoj infrastrukturi i građanima Mostara. Među građanima kojima su gume izbušene nema očigledne poveznice i čini se kako se mete biraju nasumično. Oštećeni redom ističu kako nemaju pojma zbog čega bi im netko pod okriljem noći bušio gume na vozilima.

- Policija danonoćno radi na otkrivanju počinitelja. Molimo građane da kada uoče da se drugima nanosi šteta obavijeste policiju i da zapamte bilo kakav detalj koji će policiji pomoći pri identifikaciji počinitelja ovih nedjela, izjavio je policijski glasnogovornik uz opasku kako u policiji misle da se sve događa bez posebnoga razloga.

- Mislimo da se radi o nekoj vrsti huliganizma, bunta ili protesta. Policija je ovdje dužna identificirati počinitelja, a nakon toga građanima ustupiti podatke. Građani su potom u mogućnosti preko privatne tužbe tužiti nekoga za neugodnosti koje su im prouzročene, rekao je Bošnjak.

Oslobođenje