Mostar: Videonadzor ne radi, razbojnici iskoristili priliku i opljačkali banku

Pljačka se dogodila oko 9.20 sati kada su u poslovnicu upala dvojica razbojnika maskirana potkapama i naoružana te su uz prijetnju pištoljem razoružala zaštitara u banci, a potom od djelatnika banke otela novac i pobjegla.

Na svu sreću, uporabe vatrenog oružja nije bilo i nitko nije ozlijeđen. Neslužbeno se doznaje da su razbojnici odnijeli između 12 i 13 tisuća maraka, ali s obzirom da je do jučer u poslijepodnevnim satima trajalo prebrojavanje novca u poslovnici banke, nema službene potvrdu o iznosu ukradenog novca. Najzanimljivije u cijeloj ovoj priči jest činjenica da videonadzor banke uopće nije bio u funkciji.

Miroslav Šutić, načelnik Odjela općeg kriminala u Odjelu kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je da je zaštitar iz poslovnice banke prijavio u Policijsku upravu Mostar da su oko 9.20 sati u poslovnicu upale dvije nepoznate maskirane osobe koje su izvršile razbojstvo.

"Osumnjičene osobe su bile maskirane potkapama i naoružana te su odmah nakon upada razoružale zaštitara, a od djelatnika banke potom otele novac. Nakon što su razbojnici uzeli novac, pobjegli su u nepoznatom pravcu i traje istraga s ciljem identifikacije počinitelja kaznenog djela", rekao  je Šutić.

Odmah nakon prijave o počinjenom razbojstvu na mjesto događaja je upućena policijska ophodnja koja je osigurala mjesto događaja. Za to vrijeme na svim izlazima iz grada raspoređene su policijske ophodnje jer je postojala informacija da su se razbojnici udaljili u vozilu Golf 2 bijele boje.

Za tim automobilom jučer je trajala potraga u prigradskom naselju Cim, zapadno od grada, ali do poslijepodnevnih sati nije bilo informacije da je netko i uhićen. Prema informacijama koje smo dobili na mjestu događaja, cijeli tijek pljačke trajao je vrlo kratko. Dvojica razbojnika upala su u poslovnicu naoružana jednim pištoljem i otela oružje od zaštitara, a potom u torbu utrpala novac i pobjegla. U blizini ih je čekao pomagač u vozilu Golf s kojim su se udaljili. Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici Odjela krim policije Policijske uprave Mostar, a tijekom istog za istražitelje je uslijedio nesvakidašnji šok. Naime, kako smo već spomenuli, videonadzor banke, kako vanjski tako i unutarnji, uopće nije bio u funkciji. Nije poznato je li bio u kvaru ili uopće nije radio. U službi za odnose s javnošću Raiffeisen banke ovu  informaciju nisu mogli potvrditi.

"Istraga je u tijeku i za to vrijeme, dok ista traje, ne možemo ništa reći", rečeno je u toj službi. Naime, ova poslovnica se nalazila u Ulici kralja Tvrtka u Mostaru da bi se prije nekoliko mjeseci ista preselila u Ulicu kralja Petra Krešimira IV. Nažalost, istražitelji od videonadzora neće imati nikakve koristi, a više detalja bi mogli dobiti od zaštitara i djelatnika iz poslovnice kao i nekoliko svjedoka, prolaznika i gostiju u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Dnevni list