Mostar: Privedene četiri osobe, suspendiran policajac

privođenje, Policijski dužnosnici, ubojtsvo, uhićenje, uhićenje policajca, prilikom pretresa i uhićenja

Ovom prilikom slobode su lišene četiri osobe, a riječ je o S. Č. (1988.), A. D. (1991.), Ivanu K. (1993.) i D. R. (1986.). Isti se sumnjiče da su počinili više kaznenih djela, ugrožavanje sigurnosti, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, krađa, teških krađa i dr.

Uz ove četiri osobe, službenici PU Mostar su slobode lišili još dvije osobe, a za kojima su izdane tjeralice od strane MUP-a ŽZH. Riječ je o J. P. (1991.) iz Širokog Brijega i P. G. (1987.) iz Mostara, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Provedenom akcijom na području Mostara, slobode je lišen službenik Policijske uprave Mostar iz Odjela kriminalističke policije - A.D. Nad njim je provedena kriminalistička obrada, te je nakon toga isti pušten na slobodu. A.D. se sumnjiči da je surađivao sa pojedinim privedenim osobama, a isti policijski službenik je suspendiran.

Kod policijskog službenika u krvi je pronađeno prisustvo amfetamina (speed), priopćeno je iz MUP-a HNŽ. On je u službene prostorije priveden tijekom srijede, te se sumnja da je sudjelovao u izvršenju više kaznenih djela, tereti se i za težu povredu službene dužnosti. Službeno izvješće je proslijeđeno županijskom Tužiteljstvu, navedeno je u priopćenju iz MUP-a HNŽ.