Mostar: Optužene sestre koje su prevarile tridesetak Mostaraca

...e spočitava da su kao jamce ili nositelje kredita oštetile najmanje tridesetak Mostaraca.Oštećeni su mahom članovi obitelji, prijatelji i poznanici, koji su obavijestili policiju nakon što su sestre ‘nestale', piše pogled.ba.

Uslijedile su interne provjere u sarajevskoj centrali LOK-a, a u suradnji s kolegama iz Mostara te suočavanje s činjenicama, što je Selma uporno negirala, nakon čega je otišla na bolovanje. Tajma se javila suprugu navodno tek SMS porukom, u kojoj je navela da "odlaze na šest mjeseci kako bi nešto zaradile" i poručila mu da "proda što se prodati može". Navodno, ostavila mu je i pismo. Pričalo se da su bile kod tetke u Frankfurtu, ali su pola godine kasnije uhićene u Mostaru. Oštećenima su počele stizati opomene za plaćanje rata, kako iz LOK-a, tako i iz raznih banaka. Među njima ima čak i nezaposlenih, ali i socijalno ugroženih. Naime, razni su načini na koje su sestre dolazile do kredita. Neki su pristali biti im jamci, jer su im, kako navode, vjerovali, ali bilo je i onih koji su davali svoje osobne iskaznice, što je, prema svemu sudeći, Husić preko LOK-a zloupotrebljavala tako što ih je navodila kao jamce drugim osobama te je čak, sumnja se, krivotvorila tuđe potpise. Prema kazivanju oštećenih, njih dvije tako su od kredita, na Tajmino ime, otvarale butike i otplaćivale robu. U početku su nekako i uspijevale vraćati kredite, kasnije su ih otplaćivale novim i na kraju su se sasvim zapetljale.

Jedna od oštećenih je i Ziba Gosto, vlasnica trgovine Iman. Njezin suprug Munib i ona još su u šoku. Ziba je, vjerujući da s njima neće imati problema, pristala i jednoj i drugoj biti jamac, i to na imena drugih osoba.

- Jedan kredit iznosi 12.000 KM, a drugi 8000 KM. Još ne mogu vjerovati da su to uradile, pričala je Ziba.

U sličnoj situaciji je i Sanela Gosto, Zibina jetrva, kao i Đani Handžo, koji je također nasjeo na prijevaru. I on ima više od jednog kredita.