Ljubuški.Rasvjetljeno pet razbojništava

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
...općine Ljubuški, a za izvršenje navedenih kaznenih djela osumnjičen je J. A. (25) iz Klobuka, općina Ljubuški.

U utorak 21. travnja u 5.00 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke "Karliko benz",koja se nalazi u mjestu Teskera, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U ponedjeljak, 25. travnja u 20.55 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnice Sportske kladionice "Petica Plus", Poslovnica Stube - Ljubuški, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U nedjelju, 7. svibnja u 13.20 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, prethodne večeri od djelatnice Samostalne trgovinske radnje "Danijel", koja se nalazi u mjestu Vitina, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U srijedu 10. svibnja u 4.50 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke "Autodesting", koja se nalazi u Međugorskoj ulici u Ljubuškom, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U subotu 23. svibnja u 1:25 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke "PRO - GAS d.o.o.", koja se nalazi u mjestu Proboj, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici PU Ljubuški operativnim radom došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanih kaznenih djela J. A. (25) iz Klobuka, o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo, te smo uz suglasnost postupajućeg županijskog tužitelja na Općinskom sudu u Ljubuškom zatražili Naredbu za pretragu većeg broja objekata na više lokacija.

Temeljem sudske Naredbe izvršena je pretraga većeg broja lokacija na širem području općina Ljubuški i Grude, u kojoj je sudjelovao veliki broj policijskih službenika iz više ustrojbenih jedinica MUP-a.

U nedjelju je izvršena pretraga obiteljske kuće u mjestu Dragićina, općina Grude, u kojoj boravi J. A. (25), a izvršenom pretragom pronađeno je više predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem gore opisanih kaznenih djela.

U subotu u 21.30 sati J. A. (25) je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a u nedjelju navečer isti je predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, uz izviješće o počinjenom kaznenom djelu Razbojništvo iz čl. 289. st. 2. KZ-a FBiH.

Nakon razmotrenog zahtjeva Županijskog tužiteljstva Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je do 30 dana pritvora za osumnjičenog J. A. (25), priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.