Ljubušak zapalio Duhansku stanicu i dobio 11 mjeseci

Ljubuški, Duhanska stanica, požar, Ljubuški, požar, Duhanska stanica, policija, Duhanska stanica, Ljubuški, paljevina, Duhanska stanica, Ljubuški, paljevina
Optuženi je prethodno više puta kažnjavan za različita kaznena djela uvjetnim osudama, ali i zatvorskim kaznama, a ovaj put je, kako je i sam priznao, bio pod utjecajem alkohola kada je zapalio Duhansku stanicu u središtu Ljubuškog.

Podsjetimo, munjevit požar izbio je u večernjim satima lanjskog 14. studenog.

Za samo dvadesetak minuta razvio se ogroman plamen te ni vatrogasci nisu mogli prići blizu, a mještani su u strahu gledali kako se urušavaju grede unutar zapaljenog paviljona.

Strahovali su da će se vatrena stihija proširiti i na njihove domove. Zanimljivo je da je taj požar bio čak peti po redu u ovoj stanici, ali iz policije zasad Nožića sumnjiče samo za taj.

Tko je podmetnuo ranija četiri požara, još je nejasno. Zbog čestih požara neki su tvrdili da se oni namjerno potpaljuju kako bi se usporio proces prelaska stanice u vlasništvo Općine Ljubuški, pa se i nakon Nožićeva uhićenja postavljaju pitanja je li netko njega nagovorio da izazove požar ili je to mladić učinio iz nekih svojih razloga.

Za sada se ne zna da je on imao nekakvu korist od paljenja. Inače, Nožiću je ranije bilo plaćeno da krade grede iz ovog napuštenog kompleksa, što je on i činio. Tada su Nožić i četvorica mladića ukrali više od 70 drvenih greda, a potom ih, za novčanu naknadu prodali ugostitelju koji ih je ugradio u svoj kafić na jednom kupalištu.

Inače, za kazneno djelo paljevine zapriječena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

jubuski-vjesnik.com