Detalji tragedije u Mostaru: Student s društvom slavio pa upao u Neretvu, a za njim se umalo utopila i djevojka

Stari most
... a zanimala ih je sudbina nesretnog mladića koji je jučer usred noći, oko 2.10 sati upao u rijeku Neretvu i nestao u dubini, piše Večernji list.

- Velika tragedija se dogodila kada je 21-godišnji student iz Gradačca Davor Barišić s društvom pio i razdragano šetao po plićaku pa se poskliznuo te upao u vodu koja je povukla i djevojku koja je bila s njim. Srećom, ona je u dramatičnim trenucima spašena - kažu policajci. Kako su naveli iz MUP-a, nestanak je prijavio Barišićev prijatelj M. T. (20) iz Žepča, a s njim je bilo i njegovo troje sugrađana starosti 22 i 20 godina.

Nestao u dubini

- U jednom trenutku Barišić je upao u vodu koja ga je nosila 10-ak metara i više se nije pojavljivao na površini. Policijska ophodnja je izvršila obilazak nizvodno od mjesta događaja i nisu primijetili tijelo nestalog, objavila je Civilna zaštita HNŽ. Zbog mraka je tek ujutru nastavljena potraga za mladićem, a u potrazi sudjeluju i pripadnici GSS-a.

Traže ili ne?

Ljudevit Marić, viši inspektor u Uredu ravnatelja MUP-a, ističe da su policajci dobili poziv Barišićeva prijatelja Maria Tomasa, a prema potvrdi tzv. Mostara, mladića koji noću čuvaju most, društvo je slavilo na obali te konzumiralo alkohol.

- Nesretnik je ušao u vodu i ubrzo se poskliznuo pa ga je struja počela nositi. Odjednom je nastala panična vriska, a za njim je skočila jedna djevojka, ali i ona se počela utapati. Za njom su pošli neki momci koji su se nalazili u blizini i spasili je. Oni nisu bili iz tog društva - rekao je novinarima dežurni županijski tužitelj Milan Ristić koji se osvrnuo i na tvrdnje da nitko ozbiljno ne traga za nestalim studentom: "Policajci su odmah izišli i obišli teren, obavijestili su vatrogasce, tragali su koliko su mogli s obzirom na mrak. Ujutro je donesena naredba da se pozovu sve službe koje se bave spašavanjem na vodi. Tko se sada odazvao, tko je došao, tko traga, vjerujte da nemam te informacije". Sami smo se jučer ujutro uvjerili da su se policajci rasporedili nizvodno, ali i da mladića nitko nije tražio na i u vodi. Tek nakon nekoliko sati su počeli pristizati i ostali pripadnici sigurnosnih agencija. Potraga traje.

Vecernji list