Predstavljanje knjige 'Apokaliptični dani' i pokop žrtava iz Drugog svjetskog rata

pobijeni, pobijeni fratri

Nakladnici ove knjige su Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Gradsko kulturno središte Vrgorac i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku. O knjizi će govoriti povjesničar Tomislav Đonlić i predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić, a u glazbeno-recitatorskom dijelu programa nastupit će Frama Čitluk. Predstavljanje će se održati u crkvi Krista Kralja u Čitluku, iza večernje svete mise koja započinje u 19.00.

Dotičnoga tjedna u Čitluku će biti pokopane i 4 žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća koje su pronađene u nedavnim iskapanjima što ih je provelo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. Pokop će se održati u srijedu, 20. kolovoza. Najprije će u crkvi Krista Kralja u Čitluku biti služena sveta misa zadušnica za ove žrtve u 18.00 koju će predvoditi generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić. Nakon toga će pogrebna povorka krenuti od crkve ulicom kralja Tomislava do južnog ulaza u groblje Podadvor.

Općinsko vijeće Čitluk je u prosincu 2011. utemeljilo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća koje je do sada provelo četiri ekshumacije i pronašlo posmrtne ostatke 4 žrtve. Iz Povjerenstva pozivaju sve Brotnjake, ali i sve ostale koji mogu i žele, da se u srijedu pridruže molitvi za ove žrtve te da sudjeluju u njihovu ispraćaju i dostojnom pokopu.

pobijeni.info