Predstava Zmaj i princeze odigrana u Dječjem vrtiću Čitluk

predstava, Čitluk
Spomenutu predstavu je osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos (Grčka) po motivima M. Mashatove, režirali su je Kyriakos Argyropoulos i njegov asistent Stanislav Stanev iz Bugarske, a likove iz predstave na sceni su oživjeli glumci Ivan Nevjestić, Marta Haubrich i Ružica Bošković. Predstava „Zmaj i princeze" storija je o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima i odgajateljima, a djece je, zbog zanimljivih likova, prate s velikim zanimanjem.

"Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja sam s glumcima počeo s probama. I baš kao u bajkama naša je kazališna bajka završila za tri dana. Ali, nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar u tome da u svijetu ne postoje takve princeze, mi smo jednostavno željeli da ona bude malo drukčija. Uvjeravam vas da u kazalištu nema ništa lakše od toga da jednu princezu zamijenimo drugom princezom. Princezom Veselkom. A zatim u istoj bajci je zamijenimo drugom princezom i još jednom i još jednom... I nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih" - riječi su redatelj Argyropoulosa.

Dakle, u predstavi se pojavljuju čak četiri princeze i svaka od njih je različitih karakternih osobina. Prenaglašene loše osobine pojedine princeze tjerale su Zmaja da za sebe traži novu mladenku, a zabavna i poučna priča prije svega govori o odgoju djece.

Lutkarsko kazalište Mostar premijernom je izvedbom predstave „Zmaj i princeze" u Mostaru započelo novu kazališnu sezonu. Sezonu u kojoj ovo kazalište slavi 62. godišnjicu rada. Naime, Lutkarsko kazalište Mostar, na čijem je repertoaru 15-ak zanimljivih predstava u novoj sezoni, u subotu 15. studenog proslavit će 62. godišnjicu rada.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba