Norijada maturanata čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

norijada, Čitluk, maturanti
...u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja koje prethodi polaganju ispita zrelosti (mature) i završetku najljepšeg razdoblja u njihovu životu. Čitlučkim maturantima treba odati veliko priznanje jer su prije nekoliko godine odustali od besmislene, riskantne i vrlo opake vožnje automobilima kroz hercegovačke općine.

Naime, u suradnji s općinom Čitluk, čitlučkom policijom u upravom svoje škole, posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja maturanti obilježavanju cjelodnevnom feštom na Broćanskom trgu. U petak su završetak srednjeg obrazovanja proslavili svetom misom nakon čega su upriličili mimohod ulicama Čitluka.

Odjeveni u majice drugačijih boja i natpisa za svaki razredni odjel, maturanti su se u ponedjeljak poslijepodne okupili na Broćanskom trgu, gdje je za njih organiziran vrlo bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

Uz obilje hrane i osvježavajuće napitke što su ih sami nabavili te uz glazbu, pjesmu i ples, tradicionalna norijada čitlučkih maturanata trajala je cijelo poslijepodne i nastavila se u večernjim satima, a bilo je posipanja brašnom vodom i jajima.

Iz razgovora sa slavljenicima doznali smo da će ogromna većina tih ponosnih mladih ljudi nastaviti obrazovanje na fakultetima u Mostaru, Zagrebu i drugim gradovima. Sigurni smo da će mnogi od njih vremenom postati vrsni učitelji, profesori, liječnici, pravnici ekonomisti i stručnjaci ostalih profila. Svi oni s ponosom ističu da će se kad završe fakultet sigurno vratiti u svoje rodno Brotnjo kako bi svojim stručnim znanjem i sposobnostima pridonijeli njegovu još bržem razvoju na dobrobit sebi budućim naraštajima Brotnjaka.

Fotografije s norijade možete vidjeti OVDJE

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info