ČITLUK: HDZ 1990 održao završni predizborni skup

HDZ 1990, Čitluk
Nazočne je pozdravio Saša Grgić, nositelj Liste Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST za predstojeće općinske izbore 2. listopada u BiH.

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravila je dr. Dijana Zelenika, zastupnica HDZ 1990 u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine istaknuvši: Trebam li vam reći da su izbori jedino vrijeme za ispravljanje napravljenih grešaka, pa reći ću, glasujete za njih i nastavite strahovati od bosnasko - hercegovačkih Sudova, nastavite kukati kako sve pokradoše, a da... i pakujte kofere i put Njemačke. Naravno, mi nudimo i drugu opciju i drugi put.

Nudimo i priču i program u kojem se vidi da i lokalna zajednica može imati znatno više koristi od Federacije i cijele BiH. Nudimo ljude koji su spremni znatno kvalitetnije iskoristiti potencijale Brotnja, prezentirati ih na višim instancama upravljanja zemljom i za njih dobiti dostatnija sredstva.

Pero Barbarić-Pepi, kandidat za načelnika Općine Čitluk i na sinoćnjem skupu kazao je da ne želi blatiti svog protukandidata, ali i ukazao na to da je jedne politike 26 godina dosta, a da bi 30 bilo previše.

Naš jedini ring u kojemu ćemo se boriti su birališta nećemo dopustiti izborni inženjering, bilo nas je malo krenuli smo prije dvanaest godina u ovu priču, ojačali smo, sad već imamo snage nokautirati protivnika i učinit ćemo to uz vašu i Božju pomoć u nedjelju, 2.listopada , kazao je Barbarić.

Na Završni skup HDZ 1990 i HKDU-HRAST telefonskom vezom javili su se i potporu dali general Željko Glasnović, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i Velimir Bujanac, urednik emisije Bujica.

Glasnović je dao potporu Peri Barbariću-Pepiju, kandidatu za načelnika Općine Čitluk i pozvao Brotnjake da izađu na birališta u nedjelju i da biraju promjene, te dodao: " Oni koji se mogu odreći malo vlastitih sloboda da bi postigli malo privremene vlastite sigurnosti ne zaslužuju ni slobodu ni sigurnost."

Velimir Bujanac je pak poručio Brotnjacima ne bojte se poskoka vi ste za njih mungosi, izađite na izbore i recite stop totalitarizmu, strahu i presiji, birajte promjene, glasujte za Peru Barbarića Pepija za načelnika Općine Čitluk i napravite od svojega Brotnja mjesto poželjno za život vas i vaše djece.

Pismo potpore, u nemogućnosti nazočiti skupu zbog već preuzetih obveza, uputio je Ilija Cvitanović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990.

HMS