Brotnjaci spremni za manifestaciju staru 59 godina

berba grožđa

... Brotnja i njihovih gostiju, očuvanje narodne baštine, poticanje jačanja kulturnog i sportskog stvaralaštva u cjelini, poticanje razvoja na području općine Čitluk i njezinog čvršćeg povezivanja s ostalim općinama i gradovima u BiH, ali i šire, ove će se godine održati 59. godinu zaredom, piše dnevni-list.ba.

Bogat program

Manifestacija koja slavi mukotrpan rad vinogradara i vinara, grožđe, mošt i mlado vino započet će 19. rujna izložbom slika i skulptura, a u organizaciji Ogranka Matice hrvatske bit će predstavljene knjige "Međugorje 1981. - 2014. Povijest ukazanja i poruke Kraljice Mira od 1981. - 2014.godine", Milenka Vasilja Mike i slikovnice "Biti dijete", autorice Sonje Jurić.

20. rujna s početkom u 9 sati u Gradskoj sportskoj dvorani održat će se Međunarodni karate turnir "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2014.". Isti dan u 19 sati održat će se stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva u organizaciji Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kao i promocija publikacije "Atlas vinogradarstva i vinarstva Bosne i Hercegovine", urednika prof. dr. sc Jure Belje.

Trodnevna manifestacija završit će 21. rujna cjelovečernjim zabavnim programom na Broćanskom trgu. Najprije će se na Gradskom stadionu Bare s početkom u 15 sati održati Atletski miting "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2014.".

Uživanje uz specijalitete i vino

Potom u 18 sati slijedi svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga gdje će u 18.30 sati biti upriličeno svečano otvorenje 59. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2014." i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca.

Za kraj će sve prisutne zabavljati tamburaški sastav "Fuijaker", a posjetitelji će uz dobru glazbu moći uživati u hercegovačkim specijalitetima i kušanju vrhunskih vina hercegovačkih vinara.